Ohita valikko

Voit ilmoittaa vahingosta Melaan nyt myös sähköisesti

Olemme ottaneet käyttöön sähköisen vahinkoilmoituksen. Tapaturmasta tai ammattitaudista voi nyt ilmoittaa entistä vaivattomammin täyttämällä sähköisen vahinkoilmoituksen Melan asiointipalvelussa.

Päästäksesi täyttämään lomaketta sinun tulee ensin tunnistautua omilla pankkitunnuksillasi asiointipalveluun. Pankkitunnistautumisella varmistetaan kirjautujan henkilöllisyys. Se myös vastaa kirjallista allekirjoitustasi.

Vahinkoilmoituksen yhteydessä on mahdollista täyttää myös pelkkä matkalasku. Jos olet jo aiemmin tehnyt vahinkoilmoituksen, voit ilmoittaa sähköisesti pelkät matkakulut. Lähetä muista vahinkoon liittyvistä kuluista kuitit postissa Melaan. Ilmoita asiapapereissa aina vahinkopäivä sekä henkilötunnuksesi tai korvausasian numero.

Huomioi nämä

Täytä vahinkoilmoitus aina mahdollisimman ripeästi vahingon sattumisen tai ammattitautiepäilyn jälkeen. Työvahingoista pitää ilmoittaa Melaan 60 päivän määräajan kuluessa. Määräaika lasketaan vahinkotapahtuman sattumisesta. Muista myös, että jokaisesta vahingosta täytyy tehdä oma vahinkoilmoitus.

Ota esille kaikki vahinkoon liittyvät asiakirjat ja pankkiyhteystietosi jo ennen kuin alat täyttää vahinkoilmoitusta. Näin ilmoituksen täyttäminen sujuu helposti.

Kirjautumisesi Melan sähköiseen asiointipalveluun on voimassa 60 minuuttia. Istunto katkeaa 60 minuutin jälkeen, jolloin tulee kirjautua uudestaan sisään. Jos vahinkoilmoituksen täyttäminen on kesken, kun 60 minuuttia tulee täyteen, keskeneräinen ilmoitus katoaa ja joudut aloittamaan alusta. Keskeneräistä ilmoitusta ei voi tallentaa järjestelmään. Istunnon katketessa näytöllesi jää kuitenkin täyttämistäsi kohdista yhteenveto, jonka voit halutessasi kopioida tai tallentaa koneellesi.

Ohjeita täyttämiseen nettisivuiltamme ja Mela-asiamiehiltä

Lisätietoa sähköisestä vahinkoilmoituksesta sekä ohjeet ilmoituksen tekemiseen voit lukea nettisivuiltamme kohdasta Sähköinen vahinkoilmoitus.

Myös Mela-asiamiehet auttavat ja neuvovat sinua vahinkoilmoituksen täyttämisessä.

Myöhemmin tämän vuoden aikana otetaan käyttöön myös sähköinen palvelu liitteiden, kuten kuittien, toimittamiseksi. Tiedotamme palvelun käyttöönotosta erikseen.

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö