Ohita valikko

Vakuutettujen vuosi-infot ja alkuvuoden laskut

Vakuutettujen vuosi-infot postitetaan MYEL-vakuutetuille maatalousyrittäjille ja apurahansaajille tammikuussa. Vuosi-infosta näet voimassa olevan Mela-turvasi. Vuosi-infon mukana tulevan liitteen voit lukea myös nettisivuiltamme:
Maatalousyrittäjän vuosi-infon liite
Apurahansaajan vuosi-infon liite

Maatalousyrittäjien MYEL-vakuutusmaksulaskut

Lähetämme tammikuussa myös maatalousyrittäjien MYEL-vakuutusmaksulaskut. MYEL-lasku postitetaan tammikuussa niille, jotka saavat laskun kahdessa tai kolmessa erässä. Laskun liitteen voit lukea netistä: Maatalousyrittäjän MYEL-vakuutusmaksulaskun liite

Jos työskentelyssäsi on muutoksia niin, että MYEL-vakuutustasi pitää päivittää, voit muuttaa pinta-alatietoja tai MYEL-työtuloasi asiointipalvelussa.

Muut hakemuslomakkeet löydät nettisivuiltamme kohdasta lomakkeet. Täytä lomake ja lähetä se asiointipalvelun lähetä liitteitä -toiminnon kautta. Voit lähettää lomakkeet myös postitse.

Onko MATA-vakuutuksesi ajan tasalla?

Vapaaehtoisen työajan ja vapaa-ajan MATA-vakuutuksen laskut ovat postissa. Laskulla laskutetaan koko vuoden vakuutusmaksu. Laskun liitteen voit lukea netistä: MATA-vakuutusmaksulaskun liite

Ilmoita kirjallisesti Melaan, kun tilan olosuhteissa tai työskentelyssäsi tapahtuu muutoksia. Ilmoita myös maatalouden liitännäistoiminta ja sen muutokset. Vakuutukseen ei ole enää oikeutta, kun työskentely viljelmällä loppuu. Kun perheenjäsen muuttaa tilalta pois, hänen vakuutuksensa on aina tarkistettava. MATA-työajan vakuutusturva kattaa maatalouden tuloverolain (MVL) piiriin kuuluvan työskentelyn.

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö