Ohita valikko

Vakuutettujen vuosi-ilmoitukset ja alkuvuoden vakuutusmaksulaskut

Postitamme vakuutettujen vuosi-ilmoitukset asiakkaillemme tammikuussa. Vuosi-ilmoituksesta näet voimassa olevan Mela-turvasi tason sekä tiedot viime vuonna maksetuista ja palautetuista MYEL- ja MATA-vakuutusmaksuista.

Saat vuosi-ilmoituksen mukana liitteen, joka sisältää ajankohtaisia asioita Mela-turvasta. Voit lukea liitteen myös nettisivuiltamme sivulta Vuositiedotteet.

Alkuvuoden vakuutusmaksulaskut

Lähetämme MYEL-vakuutuksen ja pakollisen työajan MATA-vakuutuksen laskun helmikuussa. Maksu erääntyy 15.3.

Asioitko mieluummin sähköisesti? Voit tehdä omassa verkkopankissasi laskuille e-laskusopimuksen. Lasku tulee sinulle sähköisenä ja kaikki maksuun tarvittavat tiedot ovat siinä valmiina.

Näet sinulle lähetetyt laskut myös kirjautumalla Melan asiointipalveluun.

Maatalousyrittäjä, muuttuivatko tilasi olosuhteet?

Vuoden alussa on hyvä hetki tarkistaa, onko työtulo oikealla tasolla.

Muutokset vakuutukseesi haet kätevästi asiointipalvelussa. Jos tarvitset apua hakemuksen täyttämiseen, voit aina ottaa yhteyttä paikalliseen Mela-asiamieheen.

Apurahansaaja, onhan vakuutuksesi voimassa?

Muista hakea uutta vakuutusta asiointipalvelussa, jos apurahavakuutuksesi on päättynyt. Asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa vakuutukseesi liittyvissä asioissa numerossa 029 435 2650.

Apurahansaajan työtuloon voi nyt hakea tarkistusta, kun haluat esimerkiksi muuttaa täysipäiväisen työskentelysi osa-aikaiseksi ja kun tietyt ehdot täyttyvät. Lue lisää sivulta Muutokset apurahatyössä.

Ota yhteyttä asiointipalvelun viestillä

Kun sinulla on henkilökohtaiseen Mela-turvaasi liittyvää asiaa, lähetä meille asiointipalvelun kautta viesti suojatulla yhteydellä. Vastaus viestiisi saapuu myös asiointipalveluun.

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö