Ohita valikko

Työhyvinvoinnin etäpalvelut apurahansaajille

Koronan aiheuttama tilanne on poikkeuksellinen ja muuttanut monen arkea. Epävarmuus ja huoli tulevasta sekä pysyttely neljän seinän sisällä tuovat haasteita myös työssä jaksamiselle. Tarjoamme apurahansaajille työkykyä tukevia palveluja etänä. Kannattaa myös tutustua muiden toimijoiden työhyvinvointipalveluihin verkossa.

Henkilökohtaista neuvontaa työhyvinvointiin liittyen

Apurahansaajien Tyhy-neuvoja palvelee henkilökohtaisesti apurahansaajia työhyvinvointiin, jaksamiseen ja työkykyyn liittyvissä asioissa. Tyhy-neuvoja vastaa puheluihin jokaisen kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 13.00–15.00 numerossa 029 435 2210. Voit lähettää Tyhy-neuvojalle myös sähköpostia osoitteeseen tyhy (at) mela.fi ja jättää soittopyynnön sinulle sopivaan ajankohtaan. Palvelu on suomenkielinen. Ruotsinkielistä palvelua voit pyytää jättämällä soittopyynnön sähköpostilla.

Tyhy-neuvojan seuraava soittoaika on 7.4.2020 klo 13.00–15.00.
Lisätietoa Tyhy-neuvojan palvelusta: Työhyvinvointia apurahansaajalle

Virtaa verkosta -verkkovalmennus

Apurahansaajille on kevään aikana käynnistynyt Virtaa verkosta -verkkovalmennus. Kokoontumisia on ollut kaksi, mutta mukaan on vielä mahdollista ilmoittautua, sillä kokoontumisten teemat vaihtelevat kuukausittain. Puolentoista tunnin mittaisissa verkko-ohjauksissa osallistujat saavat ohjausta työkyvyn ja työhyvinvoinnin kannalta tärkeisiin teemoihin. Ohjaus on vuorovaikutteista, hyödyntäen ryhmän tarjoamaa vertaistukea. Valmentajina toimivat Työterveyslaitoksen asiantuntijat.

Lisätietoa: tyhy@mela.fi

Muita työhyvinvointia tukevia palveluita verkossa

Nyt, kun liikkumista on syytä rajoittaa, kannattaa tutustua verkossa olevaan työhyvinvointitarjontaan. Esimerkiksi Headsted tarjoaa maksuttomia verkko-ohjelmia stressin, alakulon, univaikeuksien tai jännitystilojen hallintaan. Myös Oivamieli -verkkosivusto tarjoaa harjoitteita stressinhallintaan ja mielen hyvinvoinnin tukemiseen.

Mielenterveystalolla on maksuttomia omahoito-ohjelmia muun muassa alakulon, tunnelukkojen, talousahdingon, parisuhteen, mielen hyvinvoinnin ja unettomuuden hoitamiseksi. Tutustu Mielenterveystalon omahoito-oppaisiin.

Työhyvinvointia apurahalla tutkivalle -opas

Työhyvinvointia apurahalla tutkivalle -työkirja auttaa apurahan turvin tutkimustaan tekeviä tutkijoita edistämään ammatillista kehittymistään ja työhyvinvointiaan. Kirja tarjoaa tukea ja käytännön harjoituksia työn mielekkyyden vahvistamiseen ja ylläpitämiseen, arjen hallintaan ja vertaistuen hyödyntämiseen. Vaikka opas on kirjoitettu apurahatutkijoille, sopivat sen teemat yhtä hyvin myös taiteen harjoittajille.

Voit ladata kirjan maksutta TJS Opintokeskuksen julkaisuista.

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö