Ohita valikko

Onko viime vuoden apurahatyöskentelysi vielä vakuuttamatta?

Olemme aloittaneet Melaan vuonna 2021 ilmoitettujen työskentelyapurahojen valvonnan. Valvonta koskee reilua tuhatta apurahansaajaa, joiden apurahasta olemme saaneet ilmoituksen apurahan myöntäjältä, mutta jotka eivät vielä omatoimisesti ole selvittäneet vakuuttamisvelvollisuuttaan.

Jos sinulle on myönnetty vuodelle 2021 vähintään neljän kuukauden työskentelyapuraha, mutta et vielä ole vakuuttanut työskentelyäsi, teethän vakuutushakemuksen mahdollisimman pian. Tekemällä hakemuksen itse varmistat, että vakuutusaika kohdistuu työskentelyaikaan paremmin. Voit myös vähentää apurahatyöstä aiheutuvia kuluja, jos myöntäjä on antanut tähän mahdollisuuden. Melan toimesta tehtävässä vakuutuksessa kuluja ei huomioida.

Apurahansaajan vakuuttamisvelvollisuus

Vakuutamme vuosittain noin 6 000 tieteen ja taiteen apurahansaajaa. Valtaosa apurahansaajista tekee vakuutushakemuksen oma-aloitteisesti, mutta kaikki eivät tiedä, että lakisääteinen eläke- ja tapaturmaturva koskee myös apurahansaajia. Valvonnassa apurahansaajia kehotetaan tekemään vakuutushakemus ensi tilassa. Jos apurahansaaja ei asettamassamme määräajassa tee vakuutushakemusta, teemme vakuutuspäätöksen valvontakirjeessä mainittujen tietojen perusteella.

Jos apurahanmyöntäjä ei ole ottanut kantaa työskentelyn ajankohtaan, katsomme pääsääntöisesti, että työskentely on alkanut sen kuukauden alusta, jona myöntäjä ilmoitti apurahasta Melaan. Vakuuttaminen voidaan tehdä takautuvasti kuluvalle sekä edeltävälle kalenterivuodelle (vuodet 2021 ja 2022).

Voit tehdä vakuutushakemuksen kätevästi sähköisen asiointipalvelumme kautta. Lue ohjeet hakemuksen tekemiseen sivulta: Vakuutuksen hakeminen

Lisätietoa vakuuttamisvelvollisuuden valvonnasta voit lukea Apurahansaajan vakuutusoppaasta

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö