Ohita valikko

Olethan vakuuttanut maataloustyösi?

Maatalousyrittäjätyötä tekevä vakuutetaan maatalousyrittäjän eläkelain mukaisella MYEL-työeläkevakuutuksella. Useimmille maatalousyrittäjille MYEL-vakuutus on pakollinen, mutta nekin yrittäjät, joilla pakollisen vakuuttamisen edellytykset eivät täyty, voivat ottaa vakuutuksen vapaaehtoisena ja kartuttaa näin eläkettä myös maatalousyrittäjätyöstä.

Turvaa elämän eri tilanteisiin

MYEL-vakuutus ei ole pelkkä eläkevakuutus, vaan tarjoaa maatalousyrittäjälle turvaa elämän eri tilanteisiin. Maatalousyrittäjänä saat Melasta tapaturmaturvaa työ- ja vapaa-ajan vahinkojen varalle. Sinun on mahdollista saada myös Mela-sairauspäivärahaa, maatalouslomitusta ja muita etuja. Yhteisnimellä tätä kaikkea kutsutaan Mela-turvaksi.

Vakuutuksen ottaminen

Ota yhteys Melaan ja selvitä vakuutusvelvollisuutesi kuuden kuukauden sisällä siitä, kun olet hankkinut yli 5 MYEL-hehtaaria sisältävän tilan tai olet aloittanut työskentelyn tilalla palkkaa saavana perheenjäsenenä.

Vakuutus on sinulle pakollinen silloin, kun kaikki edellytykset täyttyvät:

  • olet 18–68-vuotias
  • sinulla on peltoa, puutarhaa ja metsää yhteensä vähintään viisi MYEL-hehtaaria
  • vuotuinen MYEL-työtulosi on vähintään 4 288 euroa (vuonna 2023)
  • tilasi toiminta on maatalousverotettua
  • työskentelysi kestää vähintään 4 kuukautta.

MYEL-vakuutus vahvistetaan takautuvasti toiminnan aloittamisesta lähtien, kuitenkin enintään kuluvalta ja sitä edeltäneeltä kolmelta kalenterivuodelta. Vapaaehtoista MYEL-vakuutusta ei voi ottaa takautuvasti.

Vakuuttamista valvotaan

Maataloustoimintaa aloittavalla yrittäjällä on monta asiaa mietittävänään. Siksi haluamme varmistaa, että lakisääteisen eläkevakuutuksen ottaminen ei unohdu aloittavan yrittäjän kiireissä. Olemme vuosittain yhteydessä sellaisiin maatalousyrittäjiin, jotka maataloustukitietojen perusteella ovat hakeneet tukia, mutta joilla ei vielä ole voimassa olevaa MYEL-vakuutusta.

Jos olet aloittanut maatalousyrittäjätoiminnan, mutta sinulla ei vielä ole vakuutusta Melasta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai Mela-asiamieheen, niin selvitetään vakuutusvelvollisuutesi: Yhteystiedot.

Lue lisää vakuutusturvastasi: Mela-turvaa maatalousyrittäjälle

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö