Ohita valikko

Olethan muistanut vakuuttaa maataloustyösi?

Maatalousyrittäjätyötä tekevä vakuutetaan maatalousyrittäjän eläkelain mukaisella MYEL-vakuutuksella. Maatalousyrittäjä saa vakuutuksesta turvaa elämän eri tilanteisiin. Useimmille maatalousyrittäjille MYEL-vakuutus on pakollinen, mutta nekin yrittäjät, joilla vakuuttamisen edellytykset eivät täyty, voivat ottaa vakuutuksen vapaaehtoisena ja kartuttaa näin eläkettä myös maatalousyrittäjätyöstä.

Vakuutuksen ottaminen

Ota yhteys Melaan ja selvitä vakuutusvelvollisuutesi kuuden kuukauden sisällä siitä, kun olet hankkinut yli 5 MYEL-hehtaaria sisältävän tilan tai olet aloittanut työskentelyn tilalla palkkaa saavana perheenjäsenenä.

Vakuutus on sinulle pakollinen silloin, kun kaikki edellytykset täyttyvät:

  • olet 18–68-vuotias
  • sinulla on peltoa, puutarhaa ja metsää yhteensä vähintään viisi MYEL-hehtaaria
  • vuotuinen MYEL-työtulosi on vähintään 4 131 euroa (vuonna 2022)
  • tilasi toiminta on maatalousverotettua
  • työskentelysi kestää vähintään 4 kuukautta.

MYEL-vakuutus vahvistetaan takautuvasti toiminnan aloittamisesta lähtien, kuitenkin enintään kuluvalta ja sitä edeltäneeltä kolmelta kalenterivuodelta. Vapaaehtoista MYEL-vakuutusta ei voi ottaa takautuvasti.

Vakuuttamista valvotaan

Olemme maataloustukitietojen perusteella vuosittain yhteydessä sellaisiin maatalousyrittäjiin, jotka ovat hakeneet tukia mutta, joilla ei vielä ole voimassa olevaa MYEL-vakuutusta. Näin haluamme varmistaa, että lakisääteisen eläkevakuutuksen ottaminen ei unohdu maataloustoimintaa aloittavan yrittäjän kiireissä.

Jos olet aloittanut maatalousyrittäjätoiminnan, mutta sinulla ei vielä ole vakuutusta Melasta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai Mela-asiamieheen, niin selvitetään vakuutusvelvollisuutesi: Yhteystiedot.

Lue lisää vakuutusturvastasi: Mela-turvaa maatalousyrittäjälle

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö