Ohita valikko

Mela vahvistaa Välitä viljelijästä -verkostoa

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melan valtuuskunnan seminaarissa 12.12.2018 toimitusjohtaja Päivi Huotari totesi, että nyt tarvitaan yhteistä tahtoa tukea kotimaisen ruoan tuottajia. Monen maatalousyrittäjän avun tarve on entisestään kasvanut hankalan satokauden jälkeen. Tämä on näkynyt Välitä viljelijästä -projektin asiakasmäärien lisääntymisenä syksyn mittaan. Mela on kutsunut verkostoon kaikkia maatalousyrittäjien kanssa toimivia sidosryhmiä.

Välitä viljelijästä -toiminnalla tukea yrittäjille

Melan Välitä viljelijästä -toiminta verkostoineen tuo varhaisen välittämisen tuen lähelle maatalousyrittäjää. Verkostoon on jo liittynyt useita viljelijöiden kanssa toimivia organisaatioita. Toiminnalla tuetaan yrittäjien jaksamista ja edistetään heidän työhyvinvointiaan. Tarkoituksena on vakiinnuttaa varhaisen välittämisen toiminta pysyväksi osaksi maatalousyrittäjien työhyvinvointityötä.

Tällä hetkellä valtion lisärahoituksen turvin toimiva Välitä viljelijästä -projekti jatkuu vuoden 2020 loppuun. Yrittäjien on mahdollista saada henkilökohtaista tukea oikean avun löytämiseksi ja maksusitoumuksella tuetaan tilanteen selvittämistä helpottavien palveluiden hankkimista.

Melan uudet työhyvinvointipalvelut

Maatalousyrittäjien työhyvinvointipalveluita on kehitetty yrittäjien tarpeista lähtien.

– Yrittäjille suunnattujen Hyvinvoinnin ABC-kurssien kysyntä on kasvanut ripeästi koko maassa. Olemme kouluttaneet lisää kurssivetäjiä voidaksemme vastata jatkuvasti kasvavaan kysyntään, kertoo työhyvinvointitiimin vetäjä Pirjo Saari.

Perusturvan ja toimeliaisuuden uudistushanke etenee

Sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Outi Antila kertoi meneillään olevasta perusturvan ja toimeliaisuuden kokonaisuudistushankkeesta. Tavoitteena on valmistella kokonaisuudistusta, joka parantaa työllisyyttä ja toimeliaisuutta, kannustaa työhön ja yrittäjyyteen, torjuu ja vähentää eriarvoisuutta sekä tuottaa selkeämmän ja yksinkertaisemman järjestelmän. Tuloksia todennäköisesti jatkotyöstetään seuraavalla hallituskaudella sosiaaliturvauudistuksena.

Lisätietoja
toimitusjohtaja Päivi Huotari, Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela, p. 050 500 4514
työhyvinvointitiimin vetäjä Pirjo Saari, puh 0400 341390

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö