Ohita valikko

Mela myönsi apurahoja maatalousyrittäjien ja apurahansaajien työturvallisuutta edistäviin hankkeisiin

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melan tapaturma-asiain työturvallisuusjaosto on myöntänyt kokouksessaan 11.11.2021 kaksi työturvallisuusapurahaa, joiden yhteissumma on 75 674 euroa.

Jaosto korosti kokouksessaan työturvallisuustyön merkitystä vahinkojen ennalta ehkäisemisessä. Apurahahankkeista saatu tieto tuo tärkeää tukea Melan työturvallisuustyöhön. Tällä kertaa apurahojen myöntämisessä painotettiin jo olemassa olevan tutkimustiedon hyödyntämisen ja tuotteistamisen lisäksi etenkin uusia innovaatioita ja niiden tukemista.

Ennakoivaa työturvallisuustyötä

Mela myöntää vuosittain työturvallisuusapurahoja tutkimus- ja kehitystoimintaan, jolla viljelijöiden, kalastajien, poronhoitajien, metsänomistajien ja apurahansaajien työturvallisuutta ja työhyvinvointia pyritään parantamaan. Tämä koulutus-, tutkimus- ja tiedotushankkeiden rahoittaminen on osa Melan ennakoivaa työturvallisuustyötä.

Työturvallisuusapurahoihin käytettävät varat kertyvät maatalousyrittäjien tapaturmavakuutuksesta, jonka kokonaiskustannuksista 1,75 % käytetään Melan vakuutettujen työturvallisuustyöhön.

Työn alla olevat ja valmistuneet apurahahankkeet

Vuonna 2021 apuraha myönnettiin seuraaville hankkeille:
Hakija: Työtehoseura ry, Janne Karttunen
Aihe: Eksoskeletonit eli ulkoiset tukirangat maatalousyrittäjien tuki- ja liikuntaelinvaivojen torjunnassa sekä työn sujuvoittamisessa (Ranka-hanke)
Hankkeeseen myönnettiin 37 494 euroa

Hakija: Taike, Saara Vesikansa
Aihe: Työterveyttä taitelijoille-pilottiprojekti 2022–2023
Hankkeeseen myönnettiin 38 180 euroa

Listat valmistuneista ja työn alla olevista hankkeista voit katsoa nettisivuiltamme: Työturvallisuusapuraha. Yksityiskohtaisemmat tiedot hankkeista saa hankkeiden toteuttajilta.

Lisätietoja
työterveyshuollon asiantuntija Arja Peltomäki-Vastamaa, puh. 029 435 2459 tai arja.peltomaki-vastamaa(at)mela.fi

Työturvallisuusapurahoja on mahdollista hakea kerran vuodessa. Seuraava haku päättyy syksyllä 2022. Tarkemmat hakuajat ilmoitetaan myöhemmin nettisivuillamme.

 

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö