Ohita valikko

Korvausasiasi ratkaisemisen nopeuttamiseksi ilmoitathan työtapaturmasta ja ammattitaudista mahdollisimman ripeästi

Vuoden vaihteessa tuli voimaan Maatalousyrittäjän työtapaturma- ja ammattitautilain (MATAL) muutos, jonka mukaan työtapaturmien ja ammattitautien ilmoitusaikaa pidennettiin 60 päivään.

Vahingon ripeä ilmoittaminen edistää hoitoonohjausta ja nopeuttaa asiasi käsittelyä

Tapaturman- tai ammattitaudin kohdatessa ilmoita asiasta mahdollisimman ripeästi toimittamalla vahinkoilmoituksesi Maatalousyrittäjien eläkelaitokseen (Mela). Näin nopeutat korvausasiasi ratkaisemista ja edistät hoitoon ohjautumistasi tarpeellisten jatkotutkimusten tai toimenpiteiden osalta.

Jos vahinkoilmoitus jätetään määräajan jälkeen (60 päivää), korvaukset voidaan evätä viiveen ajalta. Mikäli ilmoituksesi myöhästyy, kerro vahinkoilmoituksessasi syy viivästymiseen. Harkinnan jälkeen korvaus voidaan maksaa tietyin edellytyksin myös myöhästymisajalta, mikäli sen epääminen olisi kohtuutonta. Kaikki työvahingot tulee ilmoittaa Melaan, jotta voimme maksaa mahdolliset julkiselle terveydenhuollolle kuuluvat maksut.

Asiamiehet auttavat vahinkoilmoituksen täyttämisessä

Vahinkoilmoituksen voit toimittaa Melan asiamiehelle tai postittaa Melaan. Melan asiamiehet auttavat sinua mielellään vahinkoilmoituksen täyttämisessä. Hyvin täytetty ja asiat kattavasti kuvaava vahinkoilmoitus nopeuttaa asiasi käsittelyä ja lisäselvittelyn tarve vähenee. Myös mahdolliseen asiaan liittyvän tutkimukseen tai hoitoon tarvittavan maksusitoumuksen saamisen ehtona on Melaan toimitettu vahinkoilmoitus.

Lisätietoja: Jaana Laine, yksikönpäällikkö, Maatalousyrittäjien eläkelaitos (Mela), puh. 0400 966 303. Lisätietoja vahinkoilmoituksesta, korvauksista ja maksusitoumuksista löydät Melan nettisivuilta: Tapaturman tai ammattitaudin kohdatessa.

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö