Ohita valikko

Jaa oma työturvallisuusvinkkisi ja voita palkintoja!

Vietämme tänä vuonna Nolla tapaturmaa maataloudessa -teemavuotta. Osana teemavuotta järjestämme työturvallisuusaiheisia kilpailuja, joilla kannustetaan miettimään omaa työturvallisuutta tiloilla.

Nolla tapaturmaa maataloudessa -teemavuoden tarkoitus on herättää pohtimaan oman tilan turvallisuutta ja kilpailujen myötä hyvät työturvallisuuskäytännöt on tarkoitus jakaa kaikkien käyttöön. Näin pyritään saavuttamaan teemavuoden tavoite: nolla tapaturmaa. Hyviä palkintoja tietenkään unohtamatta.

– Meillä on menossa kahdenlaista kilpailua. Toinen on käynnissä koko vuoden, kuukausittain vaihtuvin teemoin. Tässä kuukausikisassa kaikki osallistujat palkitaan. Toinen kilpailu, Turvallinen maatila 2020, on käynnissä syyskuun loppuun. Jälkimmäisessä kilpailussa voittaja palkitaan 5000 euron arvoisella rahapalkinnolla. Kannattaa siis osallistua, kannustaa Melan työturvallisuusagronomi Erik Lindroos.

Suojaa kuulosi ja nosta oikein, apuvälineitä käyttäen

Tammikuun kuukausikisan teemana oli melu ja helmikuun teemana työturvallinen ja ergonominen nostaminen. Tammikuun kisavastauksissakin korostui kuulon suojaamiseen liittyen hyvä nyrkkisääntö: käytä aina kuulonsuojaimia silloin, kun normaali puheääni ei kuulu taustamelun takia. Suojaimia kannattaa käyttää aina meluisassa työympäristössä, mutta myös silloin, kun vapaa-ajalla altistuu melulle esimerkiksi konsertissa.

Nostamiseen liittyen vastauksissa tuli vinkkejä nokkakärryn monikäyttöisyydestä sekä tynnyrikipeistä, joita voi käyttää kaatamisen apuna. Myös Selkäliitolta oltiin saatu hyviä vinkkejä ergonomiaan ja oikeaan nostotekniikkaan. Selkäliiton materiaaliin voi tutustua YouTubessa.

Tammi- ja helmikuun kisoihin osallistuneet palkittiin kuulosuojaimilla.

Lue lisää ja osallistu kuukausikisaan!

Lue lisää ja osallistu Turvallinen maatila 2020 -kilpailuun

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö