Ohita valikko

Ilmoittamalla tapaturmista nopeasti edistät omaa hoitoon pääsyäsi ja nopeutat korvausasiasi käsittelyä

Jos sinulle sattuu tapaturma tai sairastut ammattitautiin, ilmoita asiasta mahdollisimman ripeästi toimittamalla vahinkoilmoituksesi Melaan. Näin nopeutat korvausasiasi ratkaisemista ja pääset nopeammin mahdollisiin jatkotutkimuksiin ja -toimenpiteisiin. Esimerkiksi tutkimuksiin, toimenpiteisiin tai leikkaushoitoon tarvittavan maksusitoumuksen saaminen edellyttää, että olet toimittanut kaikilta osin täytetyn ja allekirjoittamasi vahinkoilmoituksen Melaan.

Ripeä ilmoittaminen on tärkeää myös siitä syystä, että jos vahinkoilmoitus jätetään määräajan jälkeen (60 päivää), korvaukset viiveen ajalta voidaan evätä. Mikäli ilmoituksesi myöhästyy, kerro vahinkoilmoituksessasi syy viivästymiseen. Perustele myös, miksi korvaukset tulisi viiveestä huolimatta maksaa. Korvaukset voidaan tietyin edellytyksin maksaa myös myöhästymisajalta, jos arvioidaan, että niiden epääminen olisi kohtuutonta. Kaikki työvahingot tulee aina ilmoittaa Melaan.

Asiamiehet auttavat vahinkoilmoituksen täyttämisessä

Vahinkoilmoituksen voit toimittaa Mela-asiamiehelle tai postittaa Melaan. Mela-asiamiehet auttavat sinua mielellään vahinkoilmoituksen täyttämisessä. Selvitä vahinkoilmoituksessa mahdollisimman tarkasti, miten, missä ja millaisissa oloissa tapaturma sattui. Näin nopeutat asian käsittelyä, kun lisäselvityksiä tarvitaan mahdollisimman vähän.

Lisätietoja:
yksikönpäällikkö Jaana Laine, Maatalousyrittäjien eläkelaitos, puh. 0400 966 303

Lisätietoja vahinkoilmoituksesta, korvauksista ja maksusitoumuksista voit lukea Melan nettisivuilta.

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö