Ohita valikko

Hallitusohjelma tukee maatalousyrittäjien jaksamista

Petteri Orpon hallituksen ohjelmassa Vahva ja välittävä Suomi elinvoimainen maaseutu nähdään elinehtona koko Suomen hyvinvoinnille. Hallitus aikoo tukea maatalousyrittäjien asemaa muun muassa tekemällä Välitä viljelijästä -projektista pysyvän toimintamallin ja säilyttämällä maatalouden lomituspalvelut vähintään nykyisellä tasolla.

Välitä viljelijästä -projektin toiminnasta pysyvä toimintamalli

– Olemme Melassa hyvin iloisia siitä, että vuodesta 2017 määräaikaisella rahoituksella toteutetun Välitä viljelijästä -projektin toiminnasta tehdään osa pysyvää toimintaa. Projektin toimet on koettu vaikuttavaksi ja hyvin maatalousyrittäjien jaksamista tukevaksi. Lämpimät kiitokset kaikille asian eteen sitkeästi töitä tehneille, kiteyttää Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melan toimitusjohtaja Heli Backman.

Välitä viljelijästä -projekti tarjoaa matalan kynnyksen tukea maatalousyrittäjän työssä jaksamiseen. Projektilla autetaan haasteellisissa elämäntilanteissa olevia viljelijöitä ja tuetaan heidän jaksamistaan. Vuoden 2022 aikana projektista sai apua yli 2 500 maatalousyrittäjää.

Pysyvä toimintamalli edellyttää lainsäädäntömuutosta, joten yksityiskohdat täsmentyvät asian edetessä ja niistä Mela tiedottaa myöhemmin.

Lomituspalvelut elintärkeitä ruoantuotannon turvaamiseksi

Lomituspalvelut ovat maatalouselinkeinon jatkuvuuden ja kotimaisen ruoantuotannon turvaamiselle elintärkeitä. Ilman lomituspalveluita ei kotieläintiloilla selviydytä 24/7 vaativasta ja vastuullisesta työstä.

– Myös lomituspalveluilla tuetaan jaksamista. Hienoa, että tämän asian merkitys on tunnistettu ja lomituspalvelut on päätetty säilyttää vähintään nykyisellä tasollaan, toteaa Backman.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Heli Backman, p. 040 825 976

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö