Ohita valikko

Fiksut farmivideot -kilpailun voittajaksi kyberturvallisuudesta varoittava video

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melan Fiksut farmivideot -kilpailu luonnonvara-alan ammattikorkeakouluopiskelijoille on ratkennut. Kilpailun voitti oivaltava video, jossa maatilan työturvallisuusriskejä kuvattiin menneisyydessä, nykyajassa ja tulevaisuudessa.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun toisen vuoden agrologiopiskelijat Markus Kupari ja Ilkka Saarikoski veivät voiton kotiin korkeatasoisessa työturvallisuusvideokilpailussa.

– Voittajavideo on erittäin kekseliäs ja erottuu lähestymistavallaan. Työturvallisuutta käsitellään aikajanalla aina 1800-luvulta vuoteen 2045 saakka. Oivaltavasti mukaan on otettu kyberturvallisuus, mitä voidaan pitää todellisena uhkana tulevaisuuden maatiloilla – onhan meillä jo nyt kokemuksia lypsyrobottien hakkeroinneista, kertaa toimitusjohtaja Päivi Huotari Melan asiantuntijoista koostuvan tuomariston tuntoja.

– Sehän on niin, että työturvallisuus on 95-prosenttisesti asennetta, on aina ollut ja tulee olemaan tulevaisuudessakin. Uhkat saattavat vaihdella, mutta aina täytyy järjestää aikaa tehdä asiat niin hyvin, ettei turhia tapaturmia satu. Kyberturvallisuusidea tuli ihan siitä, että koululla on vahvaa maatilojen tulevaisuusajattelua, jonka saimme ujutettua videoon, tuumaavat Markus Kupari ja Ilkka Saarikoski.

Kilpailussa jaettiin lisäksi kaksi kunniamainintaa. Johanna Muotkavaara ja Sanna Saarela Lapin ammattikorkeakoulusta esittivät videossaan asiantuntevasti paljon faktatietoa maatilan työturvallisuudesta, esimerkiksi monia konkreettisia työturvallisuusohjeita eläinten kanssa työskentelyyn. Emilia Leppämäki Jyväskylän ammattikorkeakoulusta oli tiivistänyt positiivisella ja kepeän kannustavalla huumorilla oleellisia työturvallisuusvinkkejä. Videossa kiinnitettiin katsojan huomio muun muassa siistin työympäristön merkitykseen, henkilösuojautumisen tärkeyteen ja oikeanlaisten työvaatteiden sekä palautumisen merkitykseen.

Fiksujen farmivideoiden tavoitteena myönteisen työturvallisuuskulttuurin edistäminen

Melan Fiksut farmivideot -kilpailu järjestettiin luonnonvara-alan ammattikorkeakouluissa opiskeleville nyt ensimmäistä kertaa. Kilpailuaika oli 16.8.–31.10.2021. Kilpailu kuuluu Melan Nolla tapaturmaa maataloudessa -teemaan.

– Kilpailun tarkoitus on houkutella maatalouden opiskelijat sekä tiloilla maataloudessa työskentelevät pohtimaan työturvallisuutta uudella tavalla. Nämä oivallukset voivat syntyä tekijöillä videota suunnitellessa ja kuvatessa tai meillä katsojilla nyt valmista videota katsellessa, kertoo asiantuntija Anna-Riikka Pukari Melasta.

Kilpailussa menestyneet opiskelijat palkittiin Melassa perjantaina 14.1.2022 samalla kun heidän videonsa julkaistiin. Voittajatiimi sai 3000 euron rahapalkinnon ja molemmat kunniamainittavat 1000 euron rahapalkinnon.

Voittajavideot julkaistaan 14.1.2022 Melan nettisivuillamme: Fiksut farmivideot

Lisätietoja:
työkykypalveluiden asiantuntija Anna-Riikka Pukari, p. 050 348 0535 tai anna-riikka.pukari(at)mela.fi
työkykypalveluyksikön päällikkö Pirjo Saari, p. 0400 341 390 tai pirjo.saari(at)mela.fi

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö