Ohita valikko

Fiksut farmivideot

Fiksut farmivideot -kilpailu on suunnattu sinulle, luonnonvara-alan AMK-opiskelija!

Järjestämme ammattikorkeakoulujen luonnonvara-alan opiskelijoille videokilpailun, jonka aiheena on maatalouden työturvallisuus. Osallistumisaikaa on 31.10.2021 saakka.

Videokilpailu kuuluu Melan Nolla tapaturmaa maataloudessa -teemaan.

Työturvallisuus on 95 % asennetta ja 5 % tietotaitoa!

Mikä fiksu farmivideo?

Miten parantaisit maatalouden työturvallisuutta? Kerro se videolla ja edistä työturvallisuuskulttuuria.

Käsikirjoita ja kuvaa meille video, jolla voit vastata esimerkiksi kysymyksiin

 • Miten ehkäiset tapaturmia maataloudessa?
 • Miten hallitset riskejä?
 • Sattuiko läheltä piti -tilanne?

Voit valita videoosi näkökulman ja toteutustavan itse. Tyyli on vapaa!

Arvostamme erityisesti kekseliästä ja oivaltavaa näkökulmaa sekä sitä, että työturvallisuusviestisi tulee selkeästi esiin. Kiinnitämme huomiota myös tekniseen toteutukseen ja videon kiinnostavuuteen.

Osallistuminen on helppoa. Älypuhelimesi riittää kuvausvälineeksi ja videon enimmäispituus on kaksi minuuttia. Voit osallistua yksin tai opiskelijaryhmänä.

Parhaat palkitaan

Palkitsemme parhaat videot rahapalkinnoin! Voittaja saa 3 000 euroa. Jaamme lisäksi kaksi 1 000 euron kunniamainintaa. Julkistamme voittajat joulukuussa 2021.

Kuvausvinkit

Huomioi nämä, kun kuvaat farmivideota:

 • Kuvaa vaakakuvakulmassa.
 • Testaa, kuuluuko ääni hyvin vai onko taustalla häiritsevää taustamelua.
 • Vältä kameran ylimääräistä heilumista.
 • Varmista valaistus, vältä esimerkiksi vastavaloon kuvaamista.
 • Eihän taustalla näy mitään videoosi kuulumatonta?
 • Huomioi kuvattavan rajaus: tekstitämme videot, joten vältä liian läheltä kuvaamista.

Säännöt ja osallistumisohjeet

Luethan säännöt ja osallistumisohjeet huolellisesti ennen kilpailutyön lähettämistä! Ilmoittautumalla kilpailuun sitoudut sääntöihin.

Kilpailuaika

Videoita voi lähettää kilpailuun 16.8.2021–31.10.2021.

Kilpailun osallistujat

Kilpailuun voivat osallistua 18 vuotta täyttäneet luonnonvara-alan ammattikorkeakouluopiskelijat. Osallistua voi yksin tai opiskelijaryhmänä.

Palkinnot

Kilpailussa jaetaan rahapalkintoja yhteensä 5 000 euroa. Pääpalkinto on 3 000 euroa. Sen lisäksi kilpailussa jaetaan kaksi 1 000 euron kunniamainintaa.

Voittajien valinta

Melan asiantuntijoista koostuva tuomaristo valitsee kilpailuun osallistuneista videoista parhaat. Kilpailun tuomaristo painottaa valinnoissaan työturvallisuusviestin selkeyttä, videon kiinnostavuutta, kekseliästä näkökulmaa ja teknistä toteutusta. Voittajat julkistetaan joulukuussa 2021. Järjestäjä ilmoittaa voitosta voittaneiden osallistujien yhteyshenkilöille.

Kilpailuun osallistuminen

Kilpailuvideot lähetetään kilpailuun osallistumislomakkeen kautta. Ilmoittautumislinkki aukeaa 16.8. Kilpailuun voi osallistua yhdellä tai useammalla videolla.

Osallistumalla kilpailuun osallistuja sitoutuu noudattamaan kilpailun sääntöjä. Nämä säännöt koskevat kaikkia osallistujia. Kilpailun järjestäjä ei vastaa teknisistä syistä perille tulemattomista osallistumisista.

Osallistumislomake

 1. Mene verkkosivulle, jossa on osallistumislomake.
 2. Täytä osallistumislomakkeen tiedot.
 3. Lataa videotiedosto.
 4. Saat kuittauksen kun tiedosto on vastaanotettu.

Ohjeet videon tekoon

Käsikirjoita ja kuvaa video, jonka pituus on enintään 2 minuuttia. Videon tyylilaji on vapaa. Taltioi video avi-, mp4-, mpeg-, mov-, flv-, f4v- tai wmv-muotoon ja lataa videotiedosto kilpailuun osallistumislomakkeen kautta.

Kilpailuun lähetetyn videon tulee olla osallistujan/osallistujien itsensä kuvaama eikä se saa loukata tekijänoikeuksia, tavaramerkkiä tai muita immateriaalioikeuksia, yksityisyydensuojaa taikka kolmannen tahon oikeuksia eikä kenelläkään muulla osapuolella saa olla videota kohtaan vaatimuksia.

Kuvausluvat

Kilpailuun osallistuvan ryhmän yhteyshenkilö vastaa siitä, että videolla esiintyvät ovat suostuneet kuvattaviksi. Videolla näkyvien henkilöiden on oltava ryhmän nimettyjä jäseniä. Yhteyshenkilön on kerrottava ryhmän jäsenille kilpailun säännöt.

Käyttöoikeudet

Melalle siirtyy oikeus esittää kaikki kilpailuun osallistuneet videot ja kaikkien videon tekemiseen osallistuneiden ryhmän jäsenten nimet omilla sivustoillaan, sosiaalisen median kanavissaan sekä muussa viestinnässään ilman edellä mainittujen henkilöiden erillistä suostumusta tai korvausta.  Melalla on oikeus tekstittää ja editoida videot saavutettaviksi. Videot, joita Mela ei tule käyttämään tuhotaan vuoden kuluessa kilpailun päättymisestä.

Järjestäjän vahingonkorvausvastuu

Kilpailuun osallistuva vapauttaa kilpailun järjestäjän kaikesta vastuusta ja kustannuksista, jotka voivat aiheutua osallistumisesta kilpailuun. Järjestäjän vastuu osanottajia kohtaan rajoittuu kilpailun kohteena olevan palkinnon arvoon. Voittaja/-t vastaa kaikista muista voiton hyväksymiseen liittyvistä kustannuksista.

Muutokset

Järjestäjällä on oikeus hylätä kilpailuun osallistuneet työt, joiden tekemisessä ei ole noudatettu kilpailun sääntöjä tai joiden sisältö on loukkaavaa tai muutoin vastoin kilpailun periaatteita ja/tai tekijänoikeuslainsäädäntöä. Järjestäjä pidättää lisäksi oikeuden kilpailun aikataulun ja sääntöjen muuttamiseen.

Tietosuoja

Kilpailuun osallistuvien henkilötietoja käytetään vain kilpailun järjestämiseksi. Kerätyt henkilötiedot hävitetään tietoturvallisesti, kun niitä ei enää tarvita. Henkilötietojen käsittelystä saat lisää tietoa: Tietosuojailmoitus

Osallistujien mahdollisesti antamia yhteystietoja käytetään vain kilpailun järjestämiseen, palkinnon jakamiseen ja videon käyttämiseen liittyvissä asioissa eikä niitä luovuteta eteenpäin. Osallistumalla kilpailuun osallistuja antaa suostumuksen henkilötietojensa käsittelyyn kilpailun toteuttamista ja palkinnon jakamista varten.

Kilpailun järjestäjä

Kilpailun järjestää Maatalousyrittäjien eläkelaitos, Mela, Revontulenpuisto 2, 02100 Espoo. mela.fi/nollatapaturmaa.

Lisätiedot

Anna-Riikka Pukari, etunimi.sukunimi (at) mela.fi, 029 435 2469

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö