Ohita valikko

Eläkkeelle vuoden lopussa siirtyvä toimitusjohtaja Huotari kantaa suurta huolta maatalousyrittäjien jaksamisesta: Avun tarve on nyt suurempi kuin koskaan

–Nyt tarvitaan Välitä viljelijästä -projektin toimia enemmän kuin koskaan. Hallitusohjelmassa todetaan, että Välitä viljelijästä -toimintamalli turvataan ja sen vakinaistaminen arvioidaan hallituskauden lopulla. Toivomme, että Välitä viljelijästä -projektin vaikuttavia toimia voidaan jatkaa, totesi Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melan toimitusjohtaja Päivi Huotari valtuuskunnan kevätkokouksessa 12.4.2022.

Lomitus yrittäjien työkyvyn tukena

Karjatalouden lomituspalvelut tukevat maatalousyrittäjien jaksamista raskaassa ja poikkeuksellisen sitovassa työssä. Tapaturma-alttiuden lisäksi karja vaatii jatkuvaa hoitoa ja valvontaa. Tämän kuormituksen purkamiseksi ja työstä palautumiseksi lomituspalvelut ovat karjataloudessa välttämättömyys yrittäjien työkyvyn ylläpitämiseksi.

Käynnissä ollut lomituksen paikallisyksikkörakenteen uudistaminen on loppusuoralla. Uudistaminen on tarpeen kotieläintilojen voimakkaan vähenemisen vuoksi. Ensi vuoden alussa lomituspalveluja järjestää 12 paikallisyksikköä. Mela tukee paikallisyksiköiden yhdistymisiä tukihankkeella onnistuneen yhdistymisprosessin varmistamiseksi.

–Palvelujen laadun ja toimivuuden turvaaminen on uudistuksen keskeinen tavoite. Samalla paikallisyksiköt kehittävät yhteistyössä hyviä käytäntöjä sujuvan asiakaspalvelun ja lomittajien saatavuuden varmistamiseksi, avaa Huotari.

Sukupolvenvaihdos käynnistyy myös Melan johdossa

Melan pitkäaikainen toimitusjohtaja, varatuomari Päivi Huotari kertoi valtuuskunnan kokouksessa siirtyvänsä eläkkeelle vuoden lopussa. Melan johdossa on edessä laajempikin sukupolvenvaihdos.

–Uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessi on käynnistetty. Kyseessä on erittäin tärkeä vaikuttamispaikka sosiaaliturvan ja maatalouden kannalta, joten rekrytointi ja uuden henkilön perehdyttäminen tehdään huolella, kertoo hallituksen puheenjohtaja Juha Marttila.

Huotari on tehnyt pitkän ja merkittävän uran Melassa. Hän on toiminut toimitusjohtajana vuodesta 2004 ja vastasi ennen sitä Melan lakiasioista.

–Jo tässä vaiheessa haluamme kiittää Päivi Huotaria Melan ja sen asiakkaiden eteen tehdystä vaikuttavasta ja tärkeästä työstä. Päivin tuntien on varmaa, että se työ jatkuu yhtä sitoutuneesti vuoden loppuun asti, Marttila toteaa.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Päivi Huotari, Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela, puh. 050 500 4514
hallituksen puheenjohtaja Juha Marttila, Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela, puh. 050 341 3167

Lue vuosikertomuksestamme, millainen oli Melan vuosi 2021.

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö