Ohita valikko

Ehdit vielä vakuuttaa vuoden 2017 apurahatyöskentelysi

Voit vakuuttaa vuoden 2017 apurahatyöskentelysi vielä tämän vuoden loppuun saakka. Valvomme vakuuttamattomia apurahoja myöntäjien ilmoitusten perusteella. Tällä hetkellä valvotaan vuonna 2017 Melaan ilmoitettuja työskentelyapurahoja, joista ei ole toimitettu vakuutushakemusta.

Tekemällä vakuutushakemuksen itse varmistat, että vakuutusaika kohdistuu työskentelyaikaan paremmin. Voit myös vähentää apurahatyöstä aiheutuvia kuluja, jos myöntäjä on antanut tähän mahdollisuuden. Melan toimesta tehtävässä vakuutuksessa kuluja ei huomioida.

Apurahansaajan vakuuttamisvelvollisuus

Vakuutamme vuosittain noin 5 000 tieteen ja taiteen apurahansaajaa. Vaikka apurahansaajat ovat olleet oikeutettuja lakisääteiseen eläke- ja tapaturmaturvaan jo lähes kymmenen vuoden ajan, tulee vakuuttamisvelvollisuus monelle edelleen täysin uutena tietona vastaan.

Valvonta koskee niitä apurahansaajia, jotka eivät vielä omatoimisesti ole selvittäneet vakuuttamisvelvollisuuttaan. Valvonnassa apurahansaajia kehotetaan tekemään vakuutushakemus ensi tilassa. Jos apurahansaaja ei asettamassamme määräajassa tee vakuutushakemusta, teemme vakuutuspäätöksen valvontakirjeessä mainittujen tietojen perusteella.

Jos apurahanmyöntäjä ei ole ottanut kantaa työskentelyn ajankohtaan, katsomme pääsääntöisesti, että työskentely on alkanut sen kuukauden alusta, jona myöntäjä ilmoitti apurahasta Melaan. Vakuuttaminen voidaan tehdä takautuvasti kulumassa olevalta ja sitä edeltävältä kalenterivuodelta (vuosilta 2018 ja 2017).

Lisätietoa vakuuttamisvelvollisuuden valvonnasta voi katsoa apurahansaajan vakuutusoppaasta.

Vakuutushakemuksen voi tehdä sähköisen asiointipalvelumme kautta.

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö