Ohita valikko

Nolla tapaturmaa maataloudessa -kuukausikisa keräsi vinkkejä istumisen terveyshaittojen ehkäisemiseen – Muista myös koko vuoden kilpailu!

Toukokuun Nolla tapaturmaa maataloudessa -kampanjan teema oli Älä istu. Kuukauden aikana nostettiin esille pitkäkestoisen istumisen haittoja ja muistutettiin liikkeen tärkeydestä. Maatalouskoneiden yleistymisen myötä istuminen on lisääntynyt myös maatilan töissä. Istumatyössä ergonomisesta työasennosta ja riittävistä tauoista tulee erityisesti pitää huolta.

Kuukausikisassa kysyimme vinkkejä siihen, miten istumisen terveyshaittoja voisi taklata. Vastauksissa muistuteltiin hyötyliikunnan tärkeydestä, riittävästä juomisesta ja venyttelystä. Eräs vastaaja vinkkasi, että pellon muokkaukseen kannattaa napata hanskat ja vesuri mukaan. Tauon ja liikunnan voi yhdistää hyppäämällä traktorista ja hakkaamalla vesurilla oksia metsän reunasta tai heittelemällä kiviä pellolta pois. Lyhyenkin tauon jälkeen sekä kroppa että pelto kiittää.

Turvallinen Maatila 2020 -kilpailu käynnissä edelleen

Vuoden loppuun saakka on käynnissä Turvallinen Maatila 2020 -kilpailu. Kilpailussa haetaan tilaa, jossa ollaan onnistuttu vastaamaan työturvallisuus- ja työhyvinvointihaasteisiin. Voidaanko teidän tilalla hyvin? Onko teillä keksitty hyviä keinoja työturvallisuuden parantamiseen? Käy lukemassa kilpailusta lisää ja ilmoittaudu rohkeasti mukaan. Kilpailun voittaja saa 5 000 euroa ja kaikille osallistuneille tiloille jaetaan pikapalkintoja.

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö