Ohita valikko

Yhteydenottopyyntö ja henkilötietojen käsittely

EU:n tietosuoja-asetus edellyttää, että saat tiedon siitä, miten henkilötietojasi käsitellään Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melassa, kun pyydät, että Melasta otetaan sinuun yhteyttä.

Miksi ja millä perusteella henkilötietojasi käsitellään Melassa?

Henkilötietojasi tarvitaan yhteydenottopyyntöösi vastaamista varten. Melasta ei voida ottaa sinuun yhteyttä ilman henkilötietojasi.

Kun esität yhteydenottopyynnön Melalle, sinun ja Melan välille syntyy sopimus. Henkilötietojasi käsitellään sopimuksen täytäntöön panemiseksi. Pyynnön esittämisen yhteydessä antamiasi tietoja ei käytetä Melassa muihin tarkoituksiin.

Melan oikeus hankkia ja luovuttaa henkilötietojasi

Mela ei yhteydenottopyyntöösi liittyen hanki sinua koskevia tietoja muilta eikä myöskään luovuta tietojasi muille ilman suostumustasi. Voit halutessasi myöhemmin peruuttaa antamasi suostumuksen.

Sinulla on oikeus tarkistaa tietosi

Sinulla on oikeus saada tietää, mitä tietoja sinusta on tallennettu Melan rekistereihin. Voit saada jäljennöksen henkilötiedoistasi.

Voit pyytää epätarkkojen ja virheellisten henkilötietojen oikaisemista. Voit myös täydentää puutteellisia henkilötietojasi, jos sillä on henkilötietojen käsittelytarkoituksen kannalta merkitystä.

Muita henkilötietojen käsittelyyn liittyviä oikeuksia

Voit pyytää, että sinua koskevat tiedot poistetaan Melan rekistereistä. Lisäksi voit pyytää Melaa rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä, jos ne ovat mielestäsi virheellisiä tai niitä käsitellään lainvastaisesti. Tällöin Mela voi käsitellä tietojasi vain sinun suostumuksellasi tai tietosuoja-asetuksen erityisesti mainitsemiin tarkoituksiin.

Henkilötietoja koskevat pyynnöt ja valitusoikeus

Henkilötietoja koskevan pyynnön tekeminen ja vastauksen saaminen on yleensä maksutonta. Jos Mela ei toteuta pyyntösi perusteella henkilötietojasi koskevia toimenpiteitä, saat ilmoituksen asiasta viimeistään kuukauden kuluessa. Jos pyyntöäsi ei voida toteuttaa, Mela kertoo syyn.

Jos olet tyytymätön Melan ratkaisuun henkilötietojasi koskevassa asiassa tai jos katsot, että Mela ei noudata EU:n tietosuoja-asetusta sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä, sinulla on oikeus valittaa asiasta tietosuojavaltuutetulle.

Henkilötietojesi säilyttäminen

Yhteydenottopyynnön yhteydessä antamiasi henkilötietoja säilytetään yleensä vuoden ajan yhteydenottopyynnön esittämisestä.

Rekisterinpitäjä

Mela on yhteydenottopyynnön yhteydessä kerättyjen tietojen rekisterinpitäjä.

Melan tietosuojavastaavan yhteystiedot

Lähetä suojattua sähköpostia Melan internetsivujen kautta. Voit myös soittaa Melan vaihteeseen 029 435 11.

Lue lisää: Henkilötietojen käsittely ja tietosuoja Melassa.

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö