Ohita valikko

Lähetä liitteitä ja asiakirjoja

Voit toimittaa asiointipalvelun kautta Melaan liitteitä. Liitteet voivat olla esimerkiksi kuitteja, selvityksiä tai hakemuksia.

Liitteitä voi toimittaa sähköisesti useassa eri muodossa

  1.  Liitä tietokoneeltasi valmis pdf-tiedosto.
  2. Skannaa paperinen asiakirja.
  3. Kuvaa lasku tai muu paperinen asiakirja. Suosittelemme jpg ja img -tiedostomuotoisia kuvia. Voit lähettää kuvat niiden alkuperäisessä koossa (kuvakoon pienentäminen saattaa heikentää kuvanlaatua). Älä pakkaa kuvia zip-tiedostoksi. Selkeä valokuva käy liitteeksi yhtä hyvin kuin esimerkiksi skannattu asiakirja.

Vinkkejä liitteen valokuvaamiseen

  • Rajaa kuva niin, että siinä näkyy vain tarvittava liite.
  • Tarkenna huolellisesti kuvauskohteeseen. Pidä kuvausasento vakaana, jotta kuva ei heilahda. Kuvasta tulee erottua selkeästi paperisen liitteen teksti.
  • Älä käytä salamaa kuvatessasi liitteitä, sillä valkoinen paperi ylivalottuu helposti. Suosittelemme kuvaamaan päivänvalossa tai riittävässä valaistuksessa.

Liitteen lähettäminen

  1. Klikkaa listalta sitä asiaa, johon liitteesi liittyy. Jos asiasi ei liity mihinkään näkyvissä olevista asioista, laita ruksi kohtaan Liite ei liity mihinkään yllä olevaan asiaan ja valitse liitteelle aihe alla olevasta pudotusvalikosta. Halutessasi voit antaa myös lisätietoja asiasta.
  2. Valitse liitteen tyyppi (hakemus, selvitys tms.) pudotusvalikosta ja klikkaa sen jälkeen Valitse tiedosto -painiketta.
  3. Valitse avautuvasta ikkunasta haluamasi tiedosto (kuva, skannattu asiakirja tai pdf-tiedosto) tietokoneeltasi ja paina hyväksymispainiketta tai kaksoisnapauta tiedostoa.
  4. Paina Vahvista ja lähetä-painiketta.

Voit liittää yhdellä kertaa useita samaa asiaa koskevia liitteitä. Kun haet etuutta asiointipalvelun kautta, voit liittää tarvittavat liitteet suoraan hakemukseen. Hakemuksen yhteydessä on ohjeet liitteiden lähettämiseen.

Kun toimitat liitteitä asiointipalvelun kautta, niitä ei tarvitse erikseen allekirjoittaa. Kirjautuminen Melan asiointipalveluun Suomi.fi -tunnistuspalvelun kautta korvaa allekirjoituksesi.

Liitteiden lähettäminen sähköisesti voi nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä. Voit toimittaa liitteitä myös postitse osoitteeseen Mela PL 16, 02101 Espoo, 02100 Espoo.

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö