Ohita valikko

Yhdistymisiä maatalouden eteläisten lomitusyksiköiden alueilla

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela on päättänyt uudelleenorganisoida maatalouden lomitusyksiköiden alueita vuodesta 2021 alkaen.

Paikallisyksiköiden alueelliset muutokset 

Vuoden 2021 alussa Savitaipaleen paikallisyksikkö yhdistyy Mikkelin paikallisyksikköön ja Lempäälän yksikkö Sastamalaan.

Vuoden 2022 alussa Alavus, Alajärvi, Kauhava ja Kauhajoki yhdistyvät Kurikan paikallisyksikköön. Pöytyän ja Salon yksiköt yhdistyvät Vehmaan paikallisyksikköön, Hämeenlinna, Loviisa ja Kouvola Sysmän paikallisyksikköön sekä Parikkala ja Rantasalmi Mikkelin paikallisyksikköön.

Pohjoisten lomitusyksiköiden yhdistymiset toteutunevat vuoden 2023 alussa. Mela kuulee parhaillaan paikallisyksiköitä vuoden 2023 yhdistymisten osalta. Mikäli toimeksiantosopimusten lyhyemmistä irtisanomisajoista päästään sopimukseen kuntien kanssa, voi osa yhdistymisistä tapahtua jo vuoden 2022 alussa.

Uusien paikallisyksiköiden muodostamisessa on otettu huomioon sosiaali- ja terveysministeriön määrittämät näkökulmat. Näitä ovat tosiasialliset alueelliset keskittymät, asiakastyytyväisyys, taloudellinen tehokkuus ja toiminnan johtaminen ja kehittäminen.

Lomituksen hallintomallin jatkokehittäminen

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä selvittää parhaillaan lomituksen vaihtoehtoisia hallintomalleja. Työryhmän toimikausi päättyy maaliskuussa. Uusi hallintomalli saadaan käyttöön aikaisintaan vuonna 2025. Maatalouden rakennemuutoksen nopean etenemisen takia on kuitenkin tarpeellista sopeuttaa maatalouden lomitushallintoa jo ennen laajempaa hallinnon uudistamista.

Ensi vuoden valtion talousarviossa on varattu 2 miljoonaa euroa lomitusyksiköiden yhdistymisiin. Määrärahaa voidaan käyttää muutoksen tukemiseen ja yhdistymisistä aiheutuviin ylimääräisiin hallintotyön kuluihin vuoden 2021 aikana.

Lisätietoja: johtaja lomitus- ja työkykypalvelut, Päivi Wallin p. 040 740 4728, Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela, paivi.wallin@mela.fi

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö