Ohita valikko

Verkkolaskudirektiivi Melassa

1.4.2020 tuli voimaan verkkolaskudirektiivi eli laki hankintayksiköiden ja elinkeinonharjoittajien sähköisestä laskutuksesta (241/2019). Laissa säädetään elinkeinonharjoittajalle oikeus saada lasku hankintayksiköltä tai toiselta elinkeinonharjoittajalta verkkolaskuna silloin, kun hän näin pyytää.

Laki ei velvoita Melaa lähettämään asiakkailleen verkkolaskuja suoraan operaattorin osoitteeseen, sillä laki ei koske maa- ja metsätalouden harjoittamista silloin, jos toimintaa verotetaan maatilatalouden tuloverolain (MVL) mukaan. Laki ei myöskään koske poronhoitoa tai luonnollisia henkilöitä, kuten apurahansaajia.

Kehitämme kuitenkin sähköisiä palvelujamme jatkuvasti. Saamme verkkolaskutuksen käyttöömme järjestelmäuudistuksen myötä vuonna 2021.

Tällä hetkellä voit vastaanottaa ja maksaa Melan vakuutusmaksulaskut sähköisesti e-laskuna oman verkkopankkisi kautta. Lue lisää vakuutusmaksulaskutuksesta sivuilta Maatalousyrittäjän vakuutusmaksut, Poronhoitajan vakuutusmaksut, Apurahansaajan vakuutusmaksut, Metsänomistajan vakuutusmaksut ja Kalastajan vakuutusmaksut. Lisäksi olemme koonneet nettisivuillemme usein kysyttyjä kysymyksiä vakuutusmaksulaskutuksesta.

Lisätietoja: Vakuutusmaksulaskutus 029 435 2690

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö