Ohita valikko

Välitä viljelijästä -toimintamalli esitellään politiikkaseminaarissa EU:n parlamentissa

EU:n rahoittama SafeHabitus-hanke järjestää torstaina 25.1. klo 15-18.30 EU:n parlamentissa politiikkaseminaarin, jonka teemana on maatalousyrittäjien henkinen hyvinvointi.

Seminaarin tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja keskustelua viljelijäväestön mielenterveyden ja hyvinvoinnin tärkeydestä sekä asianmukaisten ja helposti saatavilla olevien tukipalvelujen tarjoamisesta, jotta viljelijät saavat tarvitsemaansa apua.

Seminaarissa esitellään käytännön esimerkkejä neljän maan toteuttamista toimista viljelijöiden henkisen hyvinvoinnin tukemiseksi. Suomen Välitä viljelijästä -projekti on yksi esiteltävistä esimerkeistä. Projektin toimeenpanosta vastaa Maatalousyrittäjien eläkelaitos.

Viljelijöiden haasteet tunnustettu

EU on tunnustanut viljelijöiden henkiseen hyvinvointiin liittyvät haasteet äskettäin hyväksytyssä mielenterveysaloitteessa. Aloitteen mukaan maaseudulla tai syrjäisillä alueilla asuvilla ihmisillä, kuten maanviljelijöillä, on erityisiä mielenterveyshaasteita. Haasteet liittyvät eristäytymisen riskiin sekä mielenterveyspalvelujen puutteeseen.

SafeHabitus-hankkeen mukaan viljelijät kohtaavat toimintaympäristössään erityisiä haasteita. Näitä ovat esimerkiksi talouden ja toimeentulon epävarmuus, ympäristöön liittyvät muutostekijät, alueellisen ja ammatillisen eristyneisyyden riskit sekä nopeasti kehittyvät yhteiskunnalliset ja poliittiset paineet. Nämä tekijät voivat lisätä stressiä ja vaikeissa tapauksissa mielenterveysongelmia.

Seminaarissa esitellään neljän maan toimia

SafeHabitus-hanke kokoaa yhteen Euroopan asiantuntijoita, päättäjiä ja maatalouden organisaatioita määrittelemään toimintasuunnitelmaa maatalouden mielenterveyshaasteisiin vastaamiseksi. Seminaarissa kuullaan ajankohtaista tutkimustietoa sekä esimerkkejä neljästä maasta, joilla on jo käynnissä omia toimia kansallisella tasolla: Belgia, Suomi, Ranska ja Irlanti.

Seminaaria isännöivät Euroopan parlamentin jäsenet Maria Walsh ja Petri Sarvamaa, ja siihen osallistuvat mm. Irlannin maatalousministeri Martin Heydon ja Ranskan senaattori Henri Cabanel. Välitä viljelijästä -projektin toimintaa esittelee johtaja Päivi Wallin Melasta.

Ilmoittaudu kuuntelemaan seminaaria tästä linkistä

SafeHabitus-hankkeen nettisivut

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö