Ohita valikko

Vakuutettujen vuosi-ilmoitukset ja alkuvuoden vakuutusmaksulaskut

Postitamme vakuutettujen vuosi-ilmoitukset asiakkaillemme tammikuussa. Vuosi-ilmoituksesta näet voimassa olevan Mela-turvasi tason sekä tiedot viime vuonna maksetuista ja palautetuista MYEL- ja MATA-vakuutusmaksuista.

Saat vuosi-ilmoituksen mukana liitteen, joka sisältää ajankohtaisia asioita Mela-turvasta. Voit lukea liitteen myös nettisivuiltamme sivulta Vuositiedotteet.

Alkuvuoden vakuutusmaksulaskut

Lähetämme MYEL-vakuutuksen ja pakollisen työajan MATA-vakuutuksen laskun helmikuussa. Maksu erääntyy 15.3.

Hoidatko laskuasiat mieluummin sähköisesti? Melasta saapuvat verkkolaskut ja e-laskut ovat nyt aiempaa selkeämmät, sillä saat sähköisen laskun yhteydessä nyt myös näköiskopion laskusta. E-laskun voit ottaa käyttöön omassa verkkopankissasi. Verkkolaskutusta varten sinun tulee ilmoittaa laskutusosoite Melaan esimerkiksi viestillä asiointipalvelussa. Muistathan, että näet sinulle lähetetyt laskut myös kirjautumalla Melan asiointipalveluun.

Muuttuivatko tilasi olosuhteet?

Vakuutuksen muutokset haet kätevästi asiointipalvelussa. Jos tarvitset apua hakemuksen täyttämiseen, voit aina ottaa yhteyttä Mela-asiamieheen.

Apurahansaaja, onhan vakuutuksesi voimassa?

Muista hakea uutta vakuutusta asiointipalvelussa, jos apurahavakuutuksesi on päättynyt. Asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa vakuutukseesi liittyvissä asioissa numerossa 029 435 2650.

Asiointipalvelussa voit lähettää meille viestejä

Kun sinulla on henkilökohtaiseen Mela-turvaasi liittyvää asiaa, voit lähettää meille asiointipalvelun kautta viestin suojatulla yhteydellä. Vastaus viestiisi saapuu myös asiointipalveluun.

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö