Ohita valikko

Uudet lomituksen paikallisyksiköt aloittavat 1.1.2022

Vuoden alussa aloittaa neljä uutta lomituksen paikallisyksikköä, jotka on muodostettu yhdistämällä nykyisiä paikallisyksiköitä suuremmiksi alueellisiksi kokonaisuuksiksi. Vuoden 2023 alussa paikallisyksiköiden yhdistyminen jatkuu uusilla alueilla.

Vuoden 2022 alussa aloittavat seuraavat lomituksen paikallisyksiköt

Etelä-Pohjanmaan lomituspalveluyksikkö muodostuu nykyisistä Kurikan, Alajärven, Alavuden, Kauhajoen ja Kauhavan yksiköistä. Mela on tehnyt toimeksiantosopimuksen Kurikan kaupungin kanssa.

Kaakkois-Suomen lomituspalveluita alkaa vetää Mikkelin kaupunki. Nykyinen Mikkelin paikallisyksikkö yhdistyy Parikkalan ja Rantasalmen lomituspalvelujen kanssa.

Etelä-Suomen lomituspalvelut muodostuu Sysmän, Hämeenlinnan, Kouvolan ja Loviisan paikallisyksiköistä vastuukuntanaan Sysmä.

Vehmaan lomituspalvelut yhdistyy nykyisten Pöytyän ja Salon lomituspalvelujen kanssa. Vetovastuu on Vehmaan kunnalla.

Paikallisyksiköiden yhdistymisten tukihanke jatkuu vuoden 2022 loppuun asti

Mela käynnisti vuoden 2021 alussa hankkeen, jonka tavoitteena on tukea paikallisyksiköitä yhdistymisissä sekä kehittää ja yhtenäistää lomitustoimintaa valtakunnallisesti. Hankkeen vetäjä Marja-Leena Rautaparta MPS Prewisestä on vuoden aikana avustanut paikallisyksiköiden hallintohenkilöstöä yhdistymisiin liittyvissä käytännön haasteissa. Työtä on tehty useissa erilaisissa pienryhmissä etäyhteyden välityksellä. Yhteiskehittelymenetelmällä on etsitty parhaita käytäntöjä ja otettu käyttöön uusia toimintatapoja.

– Alueellisesti näin laajoissa yksiköissä on myös ihan uusia haasteita, kuten hybridijohtaminen ja monipaikkaisuus, sanoo Marja-Leena Rautaparta.

– Yhdistyvien lomitusyksiköiden hallintohenkilöt ovat tehneet aktiivisesti yhteistyötä. He ovat halunneet selvästi uudistaa toimintaansa siten, että muodostuu aivan uusia paikallisyksiköitä, joissa asiakkaiden palvelu ja kaikkien osapuolien työssä jaksaminen ovat keskiössä, lisää Rautaparta.

Työtä yhdistymishankkeessa jatketaan edelleen. Mukana ovat nyt yhdistyvien paikallisyksiköiden lisäksi myös sekä vuonna 2023 yhdistyvät yksiköt, että ne, jotka eivät laajene tällä kierroksella.

Lisätietoja antavat:

Lomituspalvelupäällikkö Piia Kesti, Etelä-Pohjanmaan lomituspalveluyksikkö, puh. 044 550 2873
Lomituspalvelupäällikkö Liisa Heino, Kaakkois-Suomen lomituspalvelut, puh.044 781 1364
Lomituspalvelujohtaja Taina Blomqvist, Etelä-Suomen lomituspalvelut, puh. 044 713 4514
Lomituspalvelujohtaja Pirjo Mäntynen, Vehmaan lomituspalvelut, puh.050 4087 471
Johtaja Päivi Wallin, Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela, puh. 040 740 4728

 

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö