Ohita valikko

Tarkista työeläkeote huolellisesti

Työeläkeote kertoo, mistä sinulle on kertynyt eläkettä ja kuinka paljon. Tuleva eläkkeesi lasketaan otteen tietojen perusteella – tarkista siis työeläkeotteessasi olevat tiedot huolellisesti.

Postitamme syyskuussa työeläkeotteet touko-elokuussa syntyneille asiakkaillemme. Saat työeläkeotteen postissa kolmen vuoden välein. Jos olet syntynyt vuonna 1962 tai aiemmin, saat työeläkeotteen postissa joka vuosi. Otteen lähettää pääsääntöisesti se eläkelaitos, jossa ansiotyösi oli vakuutettuna viime vuoden lopussa.

Paperisessa otteessa on tiedot kuudelta viime vuodelta

Postissa tuleva paperinen työeläkeote sisältää viimeisen kuuden vuoden tiedot. Sitä vanhemmat tiedot näet sähköiseltä työeläkeotteelta. Otteen tiedot kannattaa tarkistaa ripeästi. Mitä nopeammin ilmoitat virheelliset tiedot, sitä helpompaa niiden korjaaminen on.

Näet otteelta myös tämän vuoden ansiot. Tämän vuoden ansiot näkyvät edellisen kuun loppuun saakka. Tästä syystä tämän vuoden eläkekertymä on otteella pienempi kuin viime vuoden, vaikka työtulosi on pysynyt samana.

Sähköiseltä työeläkeotteelta näet koko työhistoriasi tiedot

Sähköinen työeläkeote on saatavilla aina silloin, kun sinulle sopii, ja näet siitä koko työhistoriasi tiedot.

Jos olet tarkistanut työeläkeotteen 31.3. jälkeen sähköisesti, ei otetta lähetä sinulle enää samana vuonna postitse. Voit myös valita, että sinulle ei enää postiteta paperista työeläkeotetta lainkaan.

Miten löydän sähköisen työeläkeotteen?

Tunnistaudu ensin Melan asiointipalveluun. Kun siirryt työeläkeotteelle, palvelu pyytää sinua tunnistautumaan uudelleen. Voit tarkistaa otteesi myös työeläke.fi-palvelussa.

Tiedoissa on virheitä. Mitä teen?

Jos huomaat tiedoissasi virheitä, tee korjauspyyntö ja lähetä se Melaan. Ohjeet työeläkeotteen tarkistamiseen ja virheiden ilmoittamiseen löydät nettisivuiltamme kohdasta Työeläkeotteen tarkistusohje.

Jos virheet koskevat yli kuusi vuotta vanhoja tietoja, sinun tulee esittää korjauslomakkeen liitteenä riidaton näyttö työsuhteen olemassaolosta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi palkka- ja työtodistuksia, nimikirjanotetta, verotietoja tai muita vastaavia todisteita.

Arvio tulevasta eläkkeestä

Sähköisessä työeläkeotteessa on mukana arvio tulevasta eläkkeestäsi. Kun eläkeikäsi lähestyy muutaman vuoden sisällä, arvio tulevasta eläkkeestäsi on myös paperisella otteella.

Miten eläke karttuu? Tutustu eläkkeen karttumiseen nettisivuillamme.

Tietoa ja apua

Olemme keränneet nettisivuillemme tietoa työeläkeotteesta sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Vastaamme työeläkeoteaiheisiin kysymyksiin myös numerossa 029 435 2692.

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö