Ohita valikko

Tapaturmavammojen ja ammattitautien lääkeostot ja maksusitoumukset

Tapaturmavammojen ja ammattitautien hoitoon määrätyt lääkkeet maksetaan nykylainsäädännön mukaan itse apteekkiin ja haetaan kuluista korvausta Melasta. Korvaushakemus lääkeostoista on toimitettava Melaan vuoden kuluessa kustannusten syntymisestä. Liitä korvaushakemukseen kulutositteet ja lääkemääräys ammattitaudin tai tapaturmavamman hoitoon määrätyistä lääkkeistä. Vain ammattitaudin tai tapaturmavamman hoitoon liittyvät tarpeelliset lääkeostot korvataan.

Jos sinulla on tapaturmavamman tai ammattitaudin hoitoon määrätty pitkäkestoinen tai kallis lääkitys (esimerkiksi astmalääkitys tai vaikean vamman kipulääkitys), Mela antaa tarpeellisia lääkeostojasi varten maksusitoumuksen. Maksusitoumuksen perusteella apteekki antaa sinulle lääkkeet maksutta ja laskuttaa kulut suoraan Melalta. Maksusitoumuksen saamiseksi voit olla yhteydessä Melan asiakaspalveluun tai laittaa suojattua sähköpostia Melan nettisivujen kautta.

Säilytä maksusitoumus

Tarvitset maksusitoumuksen mukaasi aina hakiessasi lääkkeitä apteekista, joten säilytä se huolella. Maksusitoumuksessa on erillinen maksusitoumustunnus, jonka apteekki tarvitsee tietoonsa laskuttaessaan Melaa. Maksusitoumuksessa on apteekille myös muita ohjeita. Voit myös esimerkiksi ottaa kännykkäkuvan maksusitoumuksestasi ja esittää sen apteekissa oston yhteydessä puhelimestasi.

Jos korvattava lääke tai lääkkeiden määrä muuttuu, antaa Mela uuden maksusitoumuksen. Et tarvitse uutta maksusitoumusta, jos apteekki lääkehankinnan yhteydessä vaihtaa lääkkeen toiseen vastaavaan lääkkeeseen viitehintajärjestelmän puitteissa.

Lisätietoja:
yksikönpäällikkö, Jaana Laine, Maatalousyrittäjien eläkelaitos, puh. 0400 966 303

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö