Ohita valikko

Onko sinulle myönnetty alle neljän kuukauden työskentelyapuraha?

Eläkevakuuttamisessa työskentelyajalla on oleellinen merkitys. Alle neljän kuukauden työskentelyyn tarkoitettu apuraha ei normaalisti oikeuta eläkevakuutukseen, vaan työskentelyajan tulee olla vähintään neljä kuukautta. Jos sinulla kuitenkin on jo voimassa oleva vakuutus, voit tietyin edellytyksin vakuuttaa myös alle neljän kuukauden apurahan yhdistämällä sen jo voimassa olevaan vakuutukseesi.

Uuden apurahan yhdistäminen jo voimassa olevaan vakuutukseen

Voit yhdistää voimassa olevaan vakuutukseesi uuden apurahan, jos se on myönnetty samaan käyttötarkoitukseen ja on kestoltaan vähintään yhden ja alle neljän kuukauden mittainen.

Yhdistäminen on mahdollista vain silloin, kun työskentely tapahtuu joko yhtäaikaisesti voimassa olevan vakuutuksen kanssa tai jatkuu keskeytyksettä heti sen jälkeen. Lisäksi edellytyksenä on, että yhdistettävä apuraha on saatu samalta myöntäjältä tai samasta työryhmästä kuin jo vakuutettu apuraha.

Hae yhdistämistä

Hae yhdistämistä ennen kuin työskentelysi yhdistettävällä apurahalla on päättynyt. Kerro hakemuksella, että haet apurahan yhdistämistä voimassa olevaan vakuutukseen. Liitä hakemukseen apurahan myöntöpäätös.

Lue lisää apurahojen yhdistämisestä.

Muistathan, että vähintään neljän kuukauden työskentelyyn tarkoitettu apuraha on aina vakuutettava silloin, kun vakuuttamisen edellytykset täyttyvät. Lue lisää apurahansaajan eläkevakuuttamisesta.

Mela-turvaa apurahansaajille 10 vuotta

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö