Ohita valikko

Oletko vakuuttanut vuoden 2019 apurahatyöskentelysi?

Olemme aloittaneet Melaan vuonna 2019 ilmoitettujen työskentelyapurahojen valvonnan. Valvonta koskee reilua tuhatta apurahansaajaa, joiden apurahasta olemme saaneet ilmoituksen apurahan myöntäjältä, mutta jotka eivät vielä omatoimisesti ole selvittäneet vakuuttamisvelvollisuuttaan.

Jos sinulle on myönnetty vuodelle 2019 vähintään neljän kuukauden työskentelyapuraha, mutta et vielä ole vakuuttanut työskentelyäsi, teethän vakuutushakemuksen mahdollisimman pian. Tekemällä hakemuksen itse varmistat, että vakuutusaika kohdistuu työskentelyaikaan paremmin. Voit myös vähentää apurahatyöstä aiheutuvia kuluja, jos myöntäjä on antanut tähän mahdollisuuden. Melan toimesta tehtävässä vakuutuksessa kuluja ei huomioida.

Apurahansaajan vakuuttamisvelvollisuus

Vakuutamme vuosittain noin 6 000 tieteen ja taiteen apurahansaajaa. Suurin osa apurahansaajista tekee vakuutushakemuksen oma-aloitteisesti, mutta osalle tulee uutena tietona, että lakisääteinen eläke- ja tapaturmaturva koskee myös apurahansaajia. Valvonnassa apurahansaajia kehotetaan tekemään vakuutushakemus ensi tilassa. Jos apurahansaaja ei asettamassamme määräajassa tee vakuutushakemusta, teemme vakuutuspäätöksen valvontakirjeessä mainittujen tietojen perusteella.

Jos apurahanmyöntäjä ei ole ottanut kantaa työskentelyn ajankohtaan, katsomme pääsääntöisesti, että työskentely on alkanut sen kuukauden alusta, jona myöntäjä ilmoitti apurahasta Melaan. Vakuuttaminen voidaan tehdä takautuvasti kulumassa olevalta ja sitä edeltävältä kalenterivuodelta (vuosilta 2019 ja 2020).

Lisätietoa vakuuttamisvelvollisuuden valvonnasta voi katsoa Apurahansaajan vakuutusoppaasta ( https://www.mela.fi/tietoa-melasta/julkaisut/oppaat/).

Vakuutushakemuksen voi tehdä sähköisen asiointipalvelumme kautta. Lue lisää vakuutushakemuksen tekemisestä sivulta Vakuutuksen hakeminen (https://www.mela.fi/apurahansaajat/vakuutuksen-hakeminen/)

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö