Ohita valikko

Ministeri Saarikko kiitteli Melaa merkittävästä työstä maatalousyrittäjien hyvinvoinnin ja työn tukemisessa

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melan valtuuskunnan seminaarissa 13.12.2017 perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko kiitteli Melaa merkittävästä työstä maatalousyrittäjien hyvinvoinnin edistäjänä, vakuuttajana ja sosiaaliturvan kehittäjänä. Erityisesti ministeri nosti esiin Välitä viljelijästä -projektin. –Projekti on harvinaisen hyvin ja vaikuttavasti toteutettu. Sen avulla on todennäköisesti pelastettu ihmishenkiä, totesi Saarikko puheessaan.

Välitä viljelijästä -projekti on auttanut satoja viljelijöitä

Hallituksen tukema projekti on mahdollistanut konkreettisen ja oikea-aikaisen avun saannin ympäri Suomen. Avun tarve on ylittänyt kaikki ennakko-odotukset. Projektin aikana on pystytty tarjoamaan asiantuntija-apua ostopalvelusitoumuksilla jo 650 viljelijälle.

–Yhdessä on päätetty, että ketään ei jätetä yksin ja apu viedään lähelle. Projektista saadun kokemuksen avulla kehitämme pysyvää ennaltaehkäisevää hyvinvointitoimintaamme. Voimme hyödyntää näitä oppeja myös muiden asiakasryhmiemme palveluiden kehittämisessä, veti yhteen Melan toimitusjohtaja Päivi Huotari seminaarissa.

Melan visio 2022: Turvaamme arkeasi, tuemme työtäsi!

Asiakkaiden hyvinvoinnin tukeminen usein haastavassakin arjessa on Melan toiminnan keskeinen tavoite.

–Tämä tavoite ohjaa toimintamme systemaattista parantamista. Myös laajemmassa näkökulmassa tuomme panoksemme asiakkaidemme sosiaaliturvan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Ministeri Saarikko ottikin esiin apurahansaajille tuottamamme hyvät palvelut. Me olemme valmiita myös uusiin asiakkaisiin, linjaa Huotari.

Alkavalla strategiakaudella Mela teettää tutkimusta hyvinvointipalveluiden vaikuttavuudesta.

–Tulosten perusteella kehitämme varhaisen välittämisen toimintaa entistä asiakaslähtöisempään ja vaikuttavampaan suuntaan, kertoi Melan työhyvinvointipalveluiden tiiminvetäjä Pirjo Saari.

Lomitus – tärkein työhyvinvointia tukeva palvelu

Maatalouslomitus on siirtymässä maakunnille 2020, eikä Melan roolia uudessa tilanteessa ole vielä määritetty. Organisointitavasta riippumatta lomituksenkin kehittämistä tulee ohjata sen perustavoite – maatalousyrittäjän hyvinvoinnin tukeminen. Kysymys on erittäin merkityksellisestä ja välttämättömästä hyvinvointipalvelusta, korosti Huotari.

Lakiesitys lomituksesta annetaan kesän alussa. Lomituksen vuosilomaoikeus tulee säilymään henkilökohtaisena.

–Lomitus on erittäin tärkeä palvelu. Oikeus lomitukseen on sosiaalipoliittinen kysymys, oikeus lepoon ja palautumiseen raskaasta työstä, kiteytti ministeri Saarikko.

Hyvän Mela-palvelun periaatteet tehostivat toimintaa

Valtuuskunnan seminaarissa analysoitiin yhdessä myös päättynyttä strategiakautta.

–Panostaminen hyvän Mela-palvelun periaatteisiin tuotti satoa. Yhteinen paneutuminen asiaan näkyy hienosti lyhentyneissä vakuutus- ja etuushakemusten käsittelyajoissa. Tervetullutta kerrottavaa tässä taloudellisessa tilanteessa on myös se, että Melan vakuutusmaksut eivät ensi vuonna nouse, kertoi Huotari tyytyväisenä.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Päivi Huotari, Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela, p. 050 500 4514

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö