Ohita valikko

Melan uusi työterveyshuoltosovellus auttaa maatilan riskienhallinnassa

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela on kehittänyt uuden työterveyshuoltosovelluksen maatilojen riskienhallintaan. Sovellus on helppokäyttöinen ja nykyaikainen työkalu maatalousyrittäjien työterveyshuollon tilakäyntien tueksi. Sovelluksen avulla maatalousyrittäjien työterveyshuoltoon kuuluva yrittäjä voi entistä aktiivisemmin kehittää työolosuhteitaan ja työkykyään sekä hallita työskentelyyn liittyviä riskejä.

Aktiivisempi ote vähentää riskiä

Työterveyshuoltoon kuuluva maatalousyrittäjä voi tallentaa, muokata ja hallinnoida sovelluksessa omia tietojaan sekä arvioida työn kuormitustekijöitä. Työterveyshuollon työolosuhteisiin liittyvät asiakirjat löytyvät kätevästi järjestelmästä.

Apuna riskienhallinnassa ja sovelluksen käytössä ovat työterveyshuollon ammattilaiset ja asiantuntijat. Uudella työkalulla yhteydenpito työterveyshuoltoon on entistäkin sujuvampaa, sillä sovellus mahdollistaa suoran viestinvaihdon omaan työterveyshuoltoon. Sovelluksen käyttö on työterveyshuoltoon kuuluville yrittäjille maksutonta.

– Sovellus mahdollistaa maatalousyrittäjälle entistä aktiivisemman roolin ja paremmat vaikutusmahdollisuudet työolosuhteidensa tarkasteluun, hallintaan, kehittämiseen ja seurantaan, tiivistää Melan työterveyshuollon asiantuntija Arja Peltomäki-Vastamaa.

Sovelluksen tietoja ei yhdistetä vakuutustietoihin

Työterveyshuoltosovellus on erillään Melan etuustietojärjestelmistä. Sovellukseen kirjattuja tietoja ei käytetä Melan etuusasioiden, kuten eläke- ja tapaturma-asioiden käsittelyn yhteydessä. Sovellukseen kirjaudutaan Melan nettisivujen kautta.

Nyt on hyvä hetki liittyä työterveyshuoltoon!

Työterveyshuolto on maatalousyrittäjän henkilökohtainen huoltosopimus. Maatalousyrittäjien työterveyshuollossa tunnetaan maatalouden työolot ja terveyshaasteet, siksi työterveyshuoltoon kuuluminen on hyödyllistä kaikille, myös osa-aikaisille yrittäjille. Sopimus kattaa säännölliset terveystarkastukset ja työterveyshuollon tilakäynnin, joka on ennaltaehkäisevän työterveyshuollon perusta. Työterveyshuolto ohjaa tarvittaessa kuntoutukseen ja ammattitautitutkimuksiin. Halutessaan yrittäjä voi hankkia myös työterveyspainotteisen sairaanhoidon palveluita.

Työterveyshuoltoon kannattaa liittyä, sillä siihen kuuluvat maatalousyrittäjät saavat 20 prosentin alennuksen työajan MATA-vakuutusmaksusta. Syyskuun loppuun mennessä liittyneiden alennus tulee voimaan vuoden 2022 alussa, lokakuusta lähtien liittyneiden vuotta myöhemmin.

Ensiapupakkaus uusille sovelluksen käyttäjille

Mela lahjoittaa jokaiselle uudelle työterveyshuoltosovelluksen yrittäjäkäyttäjälle ensiapupakkauksen. Ensiapupakkauksen saat työterveyshuollon tilakäynnin yhteydessä.

Lue lisää maatalousyrittäjien työterveyshuollosta ja työterveyshuoltosovelluksesta.

Lisätietoja:
asiantuntija Märta Strömberg-Nygård, p. 029 435 2242 tai marta.stromberg-nygard(at)mela.fi
työterveyshuollon asiantuntija Arja Peltomäki-Vastamaa, p. 029 435 2459 tai arja.peltomaki-vastamaa(at)mela.fi

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö