Ohita valikko

Mela-turvaa maatalousyrittäjille 50 vuotta, apurahansaajille 10 vuotta

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan. Maatalousyrittäjien eläkelaki MYEL on ollut voimassa kohta puoli vuosisataa. Laki astui voimaan 1.1.1970 ja Mela perustettiin loppukesällä 1969 huolehtimaan lain toimeenpanosta. Alussa MYEL-eläkevakuutuksen piiriin pääsivät maanviljelijöiden lisäksi kalastajat ja poronhoitajat. Kymmenen vuoden ajan, 1.1.2009 lähtien myös tieteen ja taiteen apurahansaajat ovat kuuluneet Mela-turvan piiriin.

Juhlistamme merkkivuottamme yhdessä asiakkaidemme ja sidosryhmien kanssa. Juhlallisuudet näkyvät vuoden aikana eri tavoin. Järjestämme muun muassa apurahansaaja-asiakkaillemme hyvinvointipäivän syyskuussa, sidosryhmille seminaarin lokakuussa ja maatalousyrittäjä-, metsätalous-, poronhoitaja- ja kalastaja-asiakkaillemme juhlaristeilyn marraskuussa.

Yli puoli miljoonaa vakuutettua

Olemme vakuuttaneet viidenkymmenen vuoden aikana yhteensä noin 600 000 maatalousyrittäjää, kalastajaa, poronhoitajaa ja metsänomistajaa sekä 20 000 apurahansaajaa. Tällä hetkellä asiakkaanamme on noin 60 000 työelämässä olevaa MYEL-vakuutettua ja 115 000 eläkkeensaajaa.

Vuosittain ratkaisemme lähes 70 000 etuushakemusta ja kauttamme kulkee yli miljardi euroa maatalousyrittäjien, apurahansaajien ja eläkeläisten etuuksina.

Enemmän kuin pelkkä eläkelaitos

Viidessäkymmenessä vuodessa Melasta on kehittynyt enemmänkin kuin pelkkä eläkelaitos. Turvaamme asiakkaidemme arkea elämän eri vaiheissa. Eläkevakuuttamisen lisäksi huolehdimme asiakkaidemme lakisääteisestä työtapaturmavakuuttamisesta, vapaa-ajan tapaturmavakuuttamista, Mela-sairauspäivärahasta, ammatillisesta kuntoutuksesta ja ryhmähenkivakuutuksesta. Huolehdimme myös maatalousyrittäjien ja poronhoitajien luopumistuesta. Vaikka uusia luopumistukia ei enää vuoden 2018 jälkeen ole myönnetty, on jo myönnettyjä luopumistukia maksussa vielä vuosia. Hallinnoimme myös maatalousyrittäjien ja turkistuottajien lomituspalvelujärjestelmää ja annamme työturvallisuus- ja työhyvinvointineuvontaa. Yhdessä tätä kaikkea kutsutaan Mela-turvaksi.

Seuraa juhlavuoden viestintäämme nettisivuillamme ja some-kanavissamme!

Mela turvaa maatalousyrittäjille 50 vuotta

Mela-turvaa apurahansaajille 10 vuotta

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö