Ohita valikko

Mela panostaa lomituksen ja työkykypalveluiden kehittämiseen

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela panostaa sujuvan vakuutus-, eläke- ja korvaustoiminnan lisäksi aikaisempaa enemmän asiakkaidensa palveluiden aktiiviseen kehittämiseen, kertoi toimitusjohtaja Päivi Huotari Melan valtuuskunnan kokouksessa 9.12.2019.

Maatalousyrittäjien arjessa lomitus on yksi tärkeimmistä jaksamista tukevista palveluista. Myös vaikuttavat ja oikein kohdennetut työkykypalvelut ehkäisevät työkyvyttömyysriskiä.

– Olemme nostaneet toimintamme kehittämisen painopisteeksi lomituksen ja työkykypalvelut. Lomituksessa olennaista on, että palvelut vastaavat perustavoitteeseensa: tukea yrittäjän jaksamista sitovassa karjanhoitotyössä. Melan velvollisuus on nyt huolehtia paikallisyksikköverkostosta ja sen toimivuudesta, vaikka pidemmän aikavälin ratkaisut lomituksessa vielä puuttuvat. Haluamme olla vahvasti mukana tulevassa kehittämistyössä toimivien lomituspalveluiden turvaamiseksi, toteaa Huotari.

Wallin johtamaan lomitus- ja työkykypalveluja

Asiakkaidemme työssä jaksamista tukevien palveluiden kehittämisestä johtoryhmätasolla vastaa jatkossa MMM, agronomi Päivi Wallin, joka on nimitetty lomitus- ja työkykypalveluista vastaavaksi johtajaksi Melassa 1.1.2020 lukien. Wallin on työskennellyt vuodesta 2009 lähtien Melassa vakuutus- ja hyvinvointiyksikön päällikkönä.

Työturvallisuuden teemavuosi 2020

Mela käynnistää tapaturmien ehkäisemiseksi Nolla tapaturmaa -teemavuoden vuodelle 2020. Teemavuosi on osa kansainvälistä Vision zero -kampanjaa.

– Tulemme lisäämään työturvallisuusneuvontaa, tuottamaan uusia aiheeseen liittyviä palveluita ja palkitsemaan parhaita aloitteita. Kannattaa seurata teemavuotemme tiedotusta, kertoo johtaja Päivi Wallin.

Melan hallituksen ja valtuuskunnan kokoonpano vuosille 2020–2022

Melan hallitus ja valtuuskunta on asetettu 1.1.2020 alkavaksi kolmivuotiskaudeksi. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa MTK:n Juha Marttila. Uusina hallituksen jäseninä aloittavat varapuheenjohtaja, johtaja Jaakko Kiander Eläketurvakeskuksesta, budjettineuvos Outi Luoma-aho valtiovarainministeriöstä ja SLC:n puheenjohtaja Mats Nylund.

Valtuuskunnan puheenjohtajana jatkaa maanviljelijä Mika Nieminen ja varapuheenjohtajana johtaja Heli Backman Eläketurvakeskuksesta. Valtuuskunnan uusina tuottajajäseninä aloittavat maa- ja metsätalousyrittäjä Sanna Hämäläinen, maatalousyrittäjät Eija Komulainen ja Thomas Antas. Tieteen ja taiteen alojen vakuutettuja valtuuskunnassa edustaa Tieteentekijöiden liiton toiminnanjohtaja Johanna Moisio.

Lisätietoja
toimitusjohtaja Päivi Huotari, Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela, p. 050 500 4514

Liitteet
Melan hallitus 2020–2022
Melan valtuuskunta 2020–2022

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö