Ohita valikko

KoneAgrian arvonnan oikeat vastaukset

KoneAgria-osastollamme pääsi tunnistamaan vanhoja maatalouden esineitä ja osallistumaan rautakaupan lahjakorttien arvontaan. Kaikkien oikein vastanneiden kesken arvottiin yksi 150 euron lahjakortti ja kaikkien osallistuneiden kesken kaksi 50 euron lahjakorttia. Lisäksi kaikille oikein vastanneille lähtee pieni Mela-aiheinen palkinto.

Arvonta on nyt suoritettu ja voittajat valittu. Arvontaan osallistui lähes 650 messukävijää ja vastausten joukosta löytyi 19 täysin oikeaa vastausta.

Oikeat vastaukset ovat:

  1. Planimetri – ennen tietokoneaikaa pinta-alan määrittämiseen käytetty mittalaite. Planimetrissä on mittakärki, jota kuljetetaan mitattavan alueen ympäri sen reunaviivaa pitkin. Mittarullan pyörimä määrä osoittaa alueen pinta-alan.
  2. Hehtolitrapainovaaka – viljan hehtolitrapainon määrittelyyn käytetty vaaka. Hehtolitrapaino on yksi vanhimmista ja edelleen yksi tärkeimmistä tavoista määrittää viljan laatua ja kuntoa.
  3. Perunajauhomylly – jossa perunat jauhettiin kuorineen hienoksi raasteeksi. Raasteeseen lisättiin vettä, minkä jälkeen syntynyt mäski suodatettiin kankaan läpi saaviin. Kun tärkkelys oli saostunut saavin pohjalle, vesi kaadettiin pois ja tärkkelys kuivattiin.

Lähes kaikki vastaajat tunnistivat edelleenkin käytössä olevan hehtolitrapainovaa’an. Planimetri taas osoittautui selvästi vaikeimmaksi nimetä, vaikka moni vastaaja päättelikin sen liittyvän pinta-alan mittaamiseen. Kaikki esineet olivat lainassa Salo-Perinne -museosta, jonne ne on lahjoittanut kasvinviljelyagronomi Aulis Ansalehto.

Arvonnassa voittaneet Arja Leppävirralta, Tuomo Ilmajoelta ja Hanna Tammelasta saavat lahjakortit lähiaikoina postissa.

Onnea voittajille ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö