Ohita valikko

Hallitus esittää lisämäärärahaa Melan Välitä viljelijästä -projektille

Viime vuodet ovat olleet maatalousyrittäjille erityisen raskaita. Hallitus osoitti vuoden vaihteen kriisipaketissa Melalle määrärahan maatalousyrittäjien jaksamisen tukemiseen. Hallitus esittää lisäbudjetissa tarpeelliseksi ja tulokselliseksi osoittautuneelle projektille lisärahoitusta miljoona euroa.

Projektin avulla Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela on auttanut vaikeuksiin joutuneita maatalousyrittäjiä sekä välittömin jaksamista edistävin tukitoimin että pitkävaikutteisin ennaltaehkäisevin toimin. Konkreettinen apu on ollut ostopalvelusitoumus, joka on tarkoitettu asiantuntija-avun hankkimiseen henkisen jaksamisen tukemiseksi tai tilan hoitoon liittyvien taloudellisten ja juridisten ongelmien selvittämiseksi. Projektin tiimoilta projekti- ja hanketyöntekijät ovat tavanneet satoja haasteissa kamppailevia yrittäjiä. Jo yli 300 maatalousyrittäjää on saanut apua ostopalvelusitoumuksen avulla. Osissa maata palvelusitoumuksiin alun perin varattu osuus määrärahasta on jo lähes käytetty.

Maatalousyrittäjien ahdinkoa halutaan lievittää yhdessä

Lisämäärärahan avulla projektia voidaan jatkaa täydellä teholla 2017–2018. – On helpottavaa, että maatalousyrittäjien ahdinko on tunnistettu ja tilannetta halutaan lievittää yhdessä kaikin keinoin, toteaa toimitusjohtaja Päivi Huotari Melasta.

Lisätietoja projektista: projektinvetäjä Pirjo Ristola, Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela, Välitä viljelijästä -projekti, p. 029 435 2274.

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö