Ohita valikko

Apurahansaajien työhyvinvointipäivästä puhtia palautumiseen

Järjestimme torstaina 15.9. apurahataiteilijoille ja -tieteilijöille työhyvinvointipäivän yhteistyössä Taiken ja Tieteentekijöiden kanssa. Tapahtuma keräsi Helsingin Hakaniemeen yli 80 osallistujaa. Päivän pääluentoa oli mahdollista seurata myös verkkovälitteisesti.

Sitkeyden ja sopeutuvuuden terveet rajat

Tanssitaiteen tohtori, työnohjaaja Kirsi Törmi johdatti kuulijoita pohtimaan työkuormituksen taustatekijöitä ja hallintakeinoja. Hän muistutti palautumisen välttämättömyydestä ja antoi konkreettisia vinkkejä, miten jokainen voi arjessaan yksinkertaisin keinoin pitää huolta omasta jaksamisestaan.

Työpajoissa eri näkökulmia hyvinvointiin

Päivän toisella puoliskolla oli osallistujille valittavissa kolme erilaista työpajaa. Kirsi Törmin vetämässä työpajassa tutustuttiin kehollisiin keinoihin työkuormituksen hallinnassa. Tutkijatohtori Saara Särmä lähestyi teemaa meemien ja psykoanalyytikko, kirjailija Harri Virtanen kirjoittamisen avulla.

Päivä sai kokonaisuudessaan paljon myönteistä palautetta ja hyvinvointipäiviä toivottiin järjestettävän jatkossakin. Tieteen ja taiteen tekeminen on monesti kovin yksinäistä puurtamista ja siksi arvokasta on myös vertaistuki ja verkostoituminen, mikä näillä päivillä myös mahdollistuu.

Melan työhyvinvointipalveluita apurahansaajille

Vuotuisten hyvinvointipäivien lisäksi Mela tarjoaa apurahansaajille myös Tyhy-neuvojan palveluita. Tyhy-neuvojaan saa yhteyden soittamalla tai sähköpostilla.

Hyvinvointipäivien ja henkilökohtaisen neuvonnan lisäksi Mela tarjoaa apurahansaajille myös mielenterveyttä tukevaa Hyvinvoinnin ABC-koulutusta sekä työhyvinvointia vahvistavaa Virtaa verkosta -etäkoulutusta. Kumpikin näistä koulutuksista järjestetään alkukeväästä 2023 ja ajankohdista informoidaan nettisivuilla, apurahansaajien Facebookissa sekä suojatulla sähköpostilla.

Lisätietoja:
Arja Peltomäki-Vastamaa, työterveyshuollon asiantuntija 029 435 2459, arja.peltomaki-vastamaa(at)mela.fi

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö