Ohita valikko

Rekrytointi ja henkilötietojen käsittely

EU:n tietosuoja-asetus edellyttää, että saat tiedon siitä, miten henkilötietojasi käsitellään Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melassa työpaikkahakemuksesi käsittelyn yhteydessä.

Miksi ja millä perusteella henkilötietojasi käsitellään Melassa?

Henkilötietojasi käsitellään Melassa avoimena olevan työpaikan täyttämiseksi tai tekemäsi avoimen hakemuksen käsittelemiseksi. Henkilötietojasi on käsiteltävä, jotta Mela voi ottaa hakemuksesi huomioon rekrytointiprosessissaan.

Työpaikkahakemuksen yhteydessä kerättyjä tietoja ei käytetä muihin tarkoituksiin.

Mela käsittelee henkilötietojasi suostumuksesi perusteella, jonka annat hakemalla työpaikkaa Melassa.

Melan oikeus hankkia ja luovuttaa henkilötietojasi

Mela ei hanki sinua koskevia tietoja muilta ilman suostumustasi eikä myöskään luovuta tietojasi muille ilman suostumustasi. Voit myöhemmin peruuttaa antamasi suostumuksen.

Sinulla on oikeus tarkistaa tietosi

Sinulla on oikeus halutessasi saada tietää, mitä tietoja sinusta on tallennettu Melan rekistereihin. Voit saada jäljennöksen henkilötiedoistasi.

Voit pyytää epätarkkojen ja virheellisten henkilötietojen oikaisemista. Voit myös täydentää puutteellisia henkilötietojasi, jos sillä on henkilötietojen käsittelytarkoituksen kannalta merkitystä.

Muita henkilötietojen käsittelyyn liittyviä oikeuksia

Sinulla on oikeus peruuttaa hakemuksesi ja pyytää, että sinua koskevat tiedot poistetaan Melan rekistereistä. Voit pyytää Melaa rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä, jos ne ovat mielestäsi virheellisiä tai niitä käsitellään lainvastaisesti. Tällöin Mela voi käsitellä tietojasi vain sinun suostumuksellasi tai tietosuoja-asetuksen erityisesti mainitsemiin tarkoituksiin.

Henkilötietoja koskevat pyynnöt ja valitusoikeus

Henkilötietoja koskevan pyynnön tekeminen ja vastauksen saaminen on yleensä maksutonta. Jos Mela ei toteuta pyyntösi perusteella henkilötietojasi koskevia toimenpiteitä, saat ilmoituksen asiasta viimeistään kuukauden kuluessa. Jos pyyntöäsi ei voida toteuttaa, Mela kertoo syyn.

Jos olet tyytymätön Melan ratkaisuun henkilötietojasi koskevassa asiassa tai jos katsot, että Mela ei noudata EU:n tietosuoja-asetusta sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä, sinulla on oikeus valittaa asiasta tietosuojavaltuutetulle.

Henkilötietojesi säilyttäminen

Työpaikkahakemuksen käsittelyssä tarvittavat tiedot säilytetään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti niin kauan kuin on tarpeen tietojen käsittelyn tarkoitusten toteuttamista varten. Säilytysaika on yleensä kaksi vuotta siitä, kun rekrytointiprosessi on päättynyt. Kun olet tehnyt avoimen työpaikkahakemuksen, henkilötietosi säilytetään yleensä vuoden ajan hakemuksen toimittamisesta.

Rekisterinpitäjä

Mela on työpaikkahakemuksella kerättyjen tietojen rekisterinpitäjä.

Melan tietosuojavastaavan yhteystiedot

Lähetä suojattua sähköpostia Melan internetsivujen kautta. Voit myös soittaa Melan vaihteeseen 029 435 11.

Lue lisää tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä Melassa 

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö