Ohita valikko

Maatalouden työturvallisuuteen liittyvät kilpailut vuodesta 2021 alkaen ja niihin liittyvä henkilötietojen käsittely

EU:n tietosuoja-asetus edellyttää, että saat tiedon siitä, miten henkilötietojasi käsitellään Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melassa, kun osallistut kilpailuun, jonka aiheena on työturvallisuus maataloudessa.

Miksi ja millä perusteella henkilötietojasi käsitellään Melassa?

Henkilötietojasi tarvitaan Melan järjestämän kilpailun toteuttamiseksi. Mela ei voi toimittaa sinulle mahdollista palkintoa ilman henkilötietojasi. Lisäksi Mela tarvitsee henkilötietojasi voidakseen ottaa sinuun yhteyttä sinun ja työturvallisuuteen liittyvän ehdotuksesi tai sinun ja maatilasi esittelemiseksi julkisuudessa.

Ilmoittautumalla kilpailuun suostut siihen, että Mela käsittelee antamiasi henkilötietoja kilpailuun liittyvien toimenpiteiden toteuttamiseksi. Ilmoittautuessasi suostut myös siihen, että Mela voi julkaista työturvallisuuteen liittyvän ideasi, valitsemallasi tavalla ilmoittamallasi nimimerkillä tai omalla nimelläsi, tai esitellä sinut ja maatilasi Melan sosiaalisissa medioissa, internet-sivuilla ja Mela tänään -lehdessä.

Mela käsittelee henkilötietojasi antamasi suostumuksen perusteella ja vain niihin tarkoituksiin, joihin olet antanut suostumuksesi. Voit halutessasi myöhemmin peruuttaa suostumuksesi ilmoittamalla siitä kirjallisesti Melan työkykypalvelut-yksikölle.

Kilpailuun ilmoittautumisen yhteydessä antamiasi tietoja ei käytetä Melassa muihin tarkoituksiin.

Melan oikeus hankkia ja luovuttaa henkilötietojasi

Mela ei kilpailuun liittyen hanki sinua koskevia tietoja muilta eikä myöskään luovuta tietojasi muille ilman suostumustasi. Kilpailulomakkeella antamiasi henkilötietoja käsitellään vain Melassa. Jos olet suostunut ehdotuksesi ja nimesi julkaisemiseen, voit halutessasi myöhemmin peruuttaa tätä koskevan suostumuksesi ilmoittamalla siitä kirjallisesti Melan työkykypalvelut-yksikölle.

Sinulla on oikeus tarkistaa tietosi

Sinulla on oikeus saada tietää, mitä tietoja sinusta on tallennettu Melan rekistereihin. Voit saada jäljennöksen henkilötiedoistasi. Voit pyytää epätarkkojen ja virheellisten henkilötietojen oikaisemista. Voit myös täydentää puutteellisia henkilötietojasi, jos sillä on henkilötietojen käsittelytarkoituksen kannalta merkitystä.

Muita henkilötietojen käsittelyyn liittyviä oikeuksia

Voit pyytää, että sinua koskevat tiedot poistetaan Melan rekistereistä. Lisäksi voit pyytää Melaa rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä, jos ne ovat mielestäsi virheellisiä tai niitä käsitellään lainvastaisesti. Tällöin Mela voi käsitellä tietojasi vain sinun suostumuksellasi, tai tietosuoja-asetuksen erityisesti mainitsemiin tarkoituksiin.

Henkilötietoja koskevat pyynnöt ja valitusoikeus

Henkilötietoja koskevan pyynnön tekeminen ja vastauksen saaminen on yleensä maksutonta. Jos Mela ei toteuta pyyntösi perusteella henkilötietojasi koskevia toimenpiteitä, saat ilmoituksen asiasta viimeistään kuukauden kuluessa. Jos pyyntöäsi ei voida toteuttaa, Mela kertoo syyn.

Jos olet tyytymätön Melan ratkaisuun henkilötietojasi koskevassa asiassa tai jos katsot, että Mela ei noudata EU:n tietosuoja-asetusta sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä, sinulla on oikeus valittaa asiasta tietosuojavaltuutetulle.

Henkilötietojesi säilyttäminen

Kilpailuun ilmoittautumisen yhteydessä antamiasi tietoja säilytetään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti niin kauan kuin on tarpeen tietojen käsittelyn tarkoitusten toteuttamista varten. Henkilötietojasi säilytetään enintään vuoden ajan siitä, kun ilmoittauduit kilpailuun.

Rekisterinpitäjä

Mela on kilpailuun ilmoittautumisen yhteydessä kerättyjen tietojen rekisterinpitäjä.

Melan tietosuojavastaavan yhteystiedot

Lähetä suojattua sähköpostia Melan internetsivujen kautta. Voit myös soittaa Melan vaihteeseen 029 435 11.

Lue lisää tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä 

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö