Ohita valikko

Loistolomittaja-kampanja ja henkilötietojen käsittely

EU:n tietosuoja-asetus edellyttää, että saat tiedon siitä, miten henkilötietojasi käsitellään Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melassa, kun ilmoitat lomittajan Loistolomittaja-kampanjaan.

Miksi, mihin tarkoitukseen ja millä perusteella henkilötietojasi käsitellään Melassa?

Henkilötietojasi tarvitaan Melan järjestämän kampanjan toteuttamiseksi. Mela tarvitsee henkilötietojasi voidakseen ottaa sinuun tarvittaessa yhteyttä selvittääkseen ilmoittamaasi lomittajaa koskevia asioita. Lisäksi Mela tarvitsee henkilötietojasi, jotta se voi ilmoittaa Loistolomittaja-kampanjaan ilmoitetulle lomittajalle, että hänet on ilmoitettu kampanjaan ja kuka hänet on ilmoittanut ja millä perusteella. Mela käyttää henkilötietojasi myös, jos sinulle lähetetään yksi kolmesta pääpalkinnosta. Nimesi julkaistaan tässä yhteydessä.

Kun ilmoitat lomittajan kampanjan Loistolomittaja-kampanjan ilmoittautumislomakkeella ja täytät omat henkilötietosi lomakkeeseen, suostut siihen, että Mela käsittelee niitä kampanjaan liittyvien edellä mainittujen toimenpiteiden toteuttamiseksi. Suostut myös siihen, että Loistolomittaja-kampanjaan lomittajasta antamiasi perusteluja voidaan käyttää paljastamatta henkilöllisyyttäsi Melan valitsemissa medioissa. Suostut myös siihen, että Mela voi ottaa sinuun yhteyttä vuosien 2020 ja 2021 aikana, jos Mela haluaisi esittää sinulle yhteistyötä materiaalin tuottamiseksi medioissa. Voit halutessasi kieltää Melaa ottamasta sinuun yhteyttä tarjotakseen sinulle yhteistyötä ilmoittamalla siitä Melan lomituspalvelut-yksikölle.

Mela käsittelee henkilötietojasi antamasi suostumuksen perusteella ja vain niihin tarkoituksiin, jotka todetaan edellä. Voit halutessasi myöhemmin peruuttaa edellä tarkoitetun suostumuksen ilmoittamalla siitä kirjallisesti Melan lomituspalvelut-yksikölle lomitus(at)mela.fi.

Käsiteltävät henkilötiedot

Mela käsittelee kampanjaan liittyen seuraavia sinua koskevia tietoja: nimi, osoite postinumero, postitoimipaikka, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja lomituksen paikallisyksikkö, jonka alueella olet tai maatilasi sijaitsee.

Melan oikeus hankkia ja luovuttaa henkilötietojasi

Mela ei kampanjaan liittyen hanki sinua koskevia tietoja muilta eikä myöskään ilman suostumustasi luovuta henkilötietojasi muille kuin lomittajalle, jonka olet ilmoittanut Loistolomittaja-kampanjaan. Loistolomittaja-kampanjan ilmoittautumislomakkeella antamiasi henkilötietoja käsitellään vain Melassa.

Jos olet antanut suostumuksesi siihen, että henkilötietosi luovutetaan toiselle henkilölle, voit halutessasi myöhemmin peruuttaa suostumuksesi ilmoittamalla siitä kirjallisesti Melan lomituspalvelut-yksikölle.

Sinulla on oikeus tarkistaa tietosi

Sinulla on oikeus saada tietää, mitä tietoja sinusta on tallennettu Melan rekistereihin. Voit saada jäljennöksen henkilötiedoistasi. Voit pyytää epätarkkojen ja virheellisten henkilötietojen oikaisemista. Voit myös täydentää puutteellisia henkilötietojasi, jos sillä on henkilötietojen käsittelytarkoituksen kannalta merkitystä.

Muita henkilötietojen käsittelyyn liittyviä oikeuksia

Voit pyytää, että sinua koskevat tiedot poistetaan Melan rekistereistä. Lisäksi voit pyytää Melaa rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä, jos ne ovat mielestäsi virheellisiä tai niitä käsitellään lainvastaisesti. Tällöin Mela voi käsitellä tietojasi vain sinun suostumuksellasi, tai tietosuoja-asetuksen erityisesti mainitsemiin tarkoituksiin.

Henkilötietoja koskevat pyynnöt ja valitusoikeus

Henkilötietoja koskevan pyynnön tekeminen ja vastauksen saaminen on yleensä maksutonta. Jos Mela ei toteuta pyyntösi perusteella henkilötietojasi koskevia toimenpiteitä, saat ilmoituksen asiasta viimeistään kuukauden kuluessa. Jos pyyntöäsi ei voida toteuttaa, Mela kertoo syyn. Jos olet tyytymätön Melan ratkaisuun henkilötietojasi koskevassa asiassa tai jos katsot, että Mela ei noudata EU:n tietosuoja-asetusta sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä, sinulla on oikeus valittaa asiasta tietosuojavaltuutetulle.

Henkilötietojesi säilyttäminen

Loistolomittaja-kampanjan ilmoittautumislomakkeella kerättyjä henkilötietojasi säilytetään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti niin kauan kuin on tarpeen tietojen käsittelyn tarkoitusten toteuttamista varten. Henkilötietojasi säilytetään vuoden 2021 loppuun saakka.

Rekisterinpitäjä

Mela on Loistolomittaja-kampanjan ilmoittautumislomakkeella kerättyjen tietojen rekisterinpitäjä.

Melan tietosuojavastaavan yhteystiedot

Lähetä suojattua sähköpostia Melan internetsivujen kautta. Voit myös soittaa Melan vaihteeseen 029 435 11.

Lue lisää tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä Melassa

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö