Ohita valikko

Loistolomittaja-kampanja ja henkilötietojen käsittely, kun sinut on ilmoitettu kampanjaan

EU:n tietosuoja-asetus edellyttää, että saat tiedon siitä, miten henkilötietojasi käsitellään Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melassa, kun toinen henkilö on ilmoittanut sinut Loistolomittaja-kampanjaan.

Miksi, mihin tarkoitukseen ja millä perusteella henkilötietojasi käsitellään Melassa?

Henkilötietojasi tarvitaan Melan järjestämän kampanjan toteuttamiseksi ja mahdollisen palkinnon toimittamiseksi sinulle. Mela tarvitsee henkilötietojasi myös voidakseen ottaa sinuun yhteyttä, jotta sinua voidaan haastatella yhden kolmesta pääpalkinnon saajana.

Mela käsittelee henkilötietojasi antamasi suostumuksen perusteella ja vain niihin tarkoituksiin, jotka kerrotaan edellä ja seuraavan otsikon alla. Kampanjaan ilmoittamisen yhteydessä ilmoitettuja henkilötietojasi ei käytetä Melassa muihin tarkoituksiin.  Voit halutessasi peruuttaa osallistumisesi kampanjaan ja antamasi suostumuksen ilmoittamalla siitä kirjallisesti Melan lomituspalvelut-yksikölle lomitus(at)mela.fi.

Mihin olet suostunut?

Henkilö, joka on ilmoittanut sinut Loistolomittaja-kampanjaan, on ilmoittanut Melalle, että hän on saanut sinulta luvan ilmoittaa sinut kampanjaan. Olet siten suostunut siihen, että Mela käsittelee henkilötietojasi seuraavien kampanjaan liittyvien toimenpiteiden toteuttamiseksi.

Kampanjaan osallistuvat myöntävät Melalle oikeuden julkaista kolmen pääpalkinnon voittajan nimen ja asuinpaikkakunnan sekä esitellä Loistolomittajaa ja hänen työtään sekä perusteluja, miksi hän on Loistolomittaja, ilman erillistä suostumusta, ilmoitusta tai korvausta Melan valitsemissa medioissa 2020 ja 2021 aikana. Tämä koskee myös sinua, kun osallistut kampanjaan.

Edellä todettu tarkoittaa käytännössä mm. sitä, että nimesi voidaan julkaista ja sinua voidaan esitellä Melan sosiaalisissa medioissa, internet-sivuilla ja Mela tänään -lehdessä vuoden 2020 ja 2021 aikana. Ennen tämän toteuttamista Mela ottaa sinuun yhteyttä. Voit halutessasi ilmoittaa Melan lomituspalvelut-yksikölle, ettet suostu nimesi julkaisemiseen etkä siihen, että sinua esitellään julkisesti. Tämä tarkoittaa käytännössä myös kampanjaan osallistumisesi peruuttamista.

Osallistumalla kilpailuun suostut myös siihen, että Mela voi ottaa sinuun yhteyttä seuraavissa asioissa vuosien 2020 ja 2021 aikana:

  • jos Mela haluaisi esittää sinulle yhteistyötä materiaalin tuottamiseksi medioissa
  • kysyäkseen voidaanko sinua kuvata työssäsi lomittajana.

Voit halutessasi kieltää edellä mainitut yhteydenotot ilmoittamalla siitä Melan lomituspalvelut-yksikölle.

Käsiteltävät henkilötiedot

Mela käsittelee kampanjaan liittyen seuraavia sinua koskevia tietoja:

Yhteystiedot: nimi, osoite, postinumero, postitoimipaikka puhelinnumero, sähköposti ja paikallisyksikkö, jossa työskentelet.

Ominaisuuksiasi loistolomittajana valitsemalla seuraavista: eläinten ja niiden käyttäytymisen hyvä tuntemus, isäntäväen kanssa juttuun tuleminen, huolellisuutta ja annettujen ohjeiden noudattamista, tilan koneiden ja laitteiden hyvä hallinta, pärjääminen niin uusissa kuin perinteisemissäkin tuotanto-olosuhteissa, ammattitaidon ylläpito, oma-aloitteisuus ja luotettavuus ja jotain muuta mitä. Lisäksi henkilö, joka on ilmoittanut sinut kampanjaan voi perustella omin sanoin, että miksi sinun tulisi olla loistolomittaja.

Melan oikeus hankkia ja luovuttaa henkilötietojasi

Mela ei kampanjaan liittyen hanki sinua koskevia tietoja muilta kuin sinulta tai sinut kampanjaan ilmoittaneelta henkilöltä. Mela ei luovuta tietojasi muille ilman suostumustasi.

Kampanjan ilmoittautumislomakkeella ilmoitettuja sinua koskevia henkilötietoja käsitellään vain Melassa. Jos olet suostunut siihen, että sinut ilmoitetaan kampanjaan, henkilötietojasi voidaan käsitellä edellä kohdassa Mihin olet suostunut? todetulla tavalla.

Sinulla on oikeus tarkistaa tietosi

Sinulla on oikeus saada tietää, mitä tietoja sinusta on tallennettu Melan rekistereihin. Voit saada jäljennöksen henkilötiedoistasi. Voit pyytää epätarkkojen ja virheellisten henkilötietojen oikaisemista. Voit myös täydentää puutteellisia henkilötietojasi, jos sillä on henkilötietojen käsittelytarkoituksen kannalta merkitystä.

Muita henkilötietojen käsittelyyn liittyviä oikeuksia

Voit pyytää, että sinua koskevat tiedot poistetaan Melan rekistereistä. Lisäksi voit pyytää Melaa rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä, jos ne ovat mielestäsi virheellisiä tai niitä käsitellään lainvastaisesti. Tällöin Mela voi käsitellä tietojasi vain sinun suostumuksellasi, tai tietosuoja-asetuksen erityisesti mainitsemiin tarkoituksiin.

Henkilötietoja koskevat pyynnöt ja valitusoikeus

Henkilötietoja koskevan pyynnön tekeminen ja vastauksen saaminen on yleensä maksutonta. Jos Mela ei toteuta pyyntösi perusteella henkilötietojasi koskevia toimenpiteitä, saat ilmoituksen asiasta viimeistään kuukauden kuluessa. Jos pyyntöäsi ei voida toteuttaa, Mela kertoo syyn. Jos olet tyytymätön Melan ratkaisuun henkilötietojasi koskevassa asiassa tai jos katsot, että Mela ei noudata EU:n tietosuoja-asetusta sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä, sinulla on oikeus valittaa asiasta tietosuojavaltuutetulle.

Henkilötietojesi säilyttäminen

Loistolomittaja-kampanjan ilmoittautumislomakkeella kerättyjä henkilötietojasi säilytetään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti niin kauan kuin on tarpeen tietojen käsittelyn tarkoitusten toteuttamista varten. Henkilötietojasi säilytetään vuoden 2021 loppuun saakka.

Rekisterinpitäjä

Mela on Loistolomittaja-kampanjan ilmoittautumislomakkeella kerättyjen tietojen rekisterinpitäjä.

Melan tietosuojavastaavan yhteystiedot

Lähetä suojattua sähköpostia Melan internetsivujen kautta. Voit myös soittaa Melan vaihteeseen 029 435 11.

Lue lisää tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä Melassa

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö