Ohita valikko

Tavoitteenamme perheystävällinen työpaikka

Meillä Melassa työn ja perheen yhteensovittamisen mahdollistaminen parhain päin on erittäin tärkeä toimintaohje. Siksi olemme lähteneet mukaan EK:n työ + perhe -kampanjaan. Tavoitteena kampanjassa on tukea työn ja perhe-elämän yhteensovittamista sekä edistää perheystävällistä asennetta työelämässä.

Olemme pyrkineet tukemaan työn ja perheen yhteensovittamista esimerkiksi tarkennetuilla työpaikan pelisäännöillä ja etätyön mahdollisuudella. Tulemme yhdessä varmistamaan, että perheystävällinen asenne näkyy ja kuuluu työpaikallamme.

Perheystävällinen asenne EK:n työ + perhe -kampanjassa

Työ + perhe – toisen asenteen yhtälö

Työ + perhe on yhtälö, jonka ratkaisut lähtevät työpaikan asenteista. Perhemyönteisiä asenteita kysytään, kun työntekijä kertoo perheenlisäyksestä, jää perhevapaalle tai tarvitaan työ- ja sijaisjärjestelyitä. Tilanteet ovat organisaatioiden arkea, eivät ongelmia tai uuvuttavia lisärasitteita.

Työ + perhe – perhevapaa, perhevapaa, perhevapaa

Perhevapaa on yksi keskeisimmistä ja keskustelluimmista työn ja perheen yhteensovittamisen keinoista. Perhevapaat kuuluvat jokaisen vanhemman kalenteriin – myös isiä tulee kannustaa perhevapaiden käyttämiseen. Samalla perhevapaisiin kytkeytyy liuta käytännön asioita, jotka takaavat vapaalle jäämisen, vapaalla olemisen ja vapaalta paluun myönteisen kokemuksen.

Työ + perhe – saman elämän muuttujat

Työ ja perhe ovat osa samaa elämää. Siksi työ heijastuu kotiin ja perhe töihin. Arkea helpottaa, kun esimerkiksi työpaikan palaveriaikatauluissa huomioidaan arjen kulku lapsiperheissä. Tärkeää on myös se, että kaikki työntekijät kokevat tulevansa oikeudenmukaisesti ja yhdenvertaisesti huomioiduiksi.

Lue lisää työ + perhe -kampanjasta EK:n sivuilta: työ + perhe.

Edellä kerrotut asiat ovat myös meillä Melassa tärkeitä. Tulemme toiminnassamme edistämään perheystävällistä asennetta ja teemme sen myös näkyväksi käytännön teoin. Näin teemme yhdessä työpaikastamme entistä paremman meille kaikille!

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö