Ohita valikko

Suojatun sähköpostin käyttö muuttuu 31.1.2020

Otamme perjantaina 31.1. suojatuissa sähköpostiviesteissämme käyttöön vahvan tunnistautumisen. Kun käytät Melan suojattua sähköpostipalvelua, tunnistaudut palveluun jatkossa Suomi.fi-tunnistuksella. Kun saat Melasta suojatun sähköpostin, tunnistaudut koodilla, joka lähetetään sinulle tekstiviestillä. Muutosten avulla tietoturvasi paranee entisestään.

Suomi.fi-tunnistus on jo käytössä Melan asiointipalvelussa ja Lomitusnetissä. Lisätietoa Suomi.fi-tunnistautumisesta: suomi.fi, Tietoa tunnistuksesta.

Mikä muuttuu sähköpostin lähettämisessä?

Kun käytät Melan suojattua sähköpostipalvelua sähköpostin lähettämiseen, tunnistaudut jatkossa henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteella, varmennekortilla tai eIDAS-tunnisteella.

Mikä muuttuu sähköpostin vastaanottamisessa?

Kun saat Melasta suojatun sähköpostiviestin, pääset lukemaan sähköpostiviestin syöttämällä koodin, jonka saat tekstiviestillä matkapuhelimeesi. Koodin avulla voit lukea Melasta saamiasi suojattuja sähköpostiviestejä useammalla kuin yhdellä laitteella.

Huolehdithan yhteystietosi ajan tasalle

Jos meillä ei ole puhelinnumeroasi, emme voi käyttää kooditunnistusta. Tällöin voit lukea suojatun sähköpostin entiseen tapaan vain yhdestä laitteesta. Voit ilmoittaa uuden tai muuttuneen puhelinnumeron Melan asiointipalvelussa kohdassa Asiakastiedot.

Valitse kieli

Voit valita suojatun sähköpostipalvelun kielen ruudun oikeasta yläkulmasta.

Kiinteä TLS-salaus organisaatioiden välisessä sähköpostiliikenteessä

Käytämme monien organisaatioiden kanssa sähköpostiliikenteessä pakotettua TLS-salausta. Jos organisaatiosi on kiinnostunut hankkimaan kiinteän salauksen Melan ja organisaatiosi välille, ota yhteyttä Melan asiakaspalveluun. Kiinteää suojausta käytettäessä sähköpostiviestit ovat automaattisesti salattuja, eikä erillistä tunnistautumista vaadita.

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö