Ohita valikko

MYEL-vakuutuksella eläketurvaa omassa metsässä työskentelevälle

Melan MYEL-työeläkevakuutuksella voit kartuttaa itsellesi eläketurvaa työskentelemällä omassa metsässäsi. MYEL-eläkettä maksetaan sinulle palkkatyöstä ja muusta yritystoiminnasta kertyneiden eläkkeiden lisäksi. Työeläkettä kartuttavan MYEL-vakuutuksen lisäksi saat metsänomistajana meiltä tapaturmaturvaa.

Jos hoidat metsääsi itse, muistathan huolehtia vakuutuksistasi

Vakuutusvelvollisuutesi, eli tuleeko sinun ottaa pakollinen MYEL-vakuutus, määräytyy omistamasi metsän pinta-alan ja työskentelysi perusteella. Jos omistat metsää Etelä-Suomessa vähintään 50 hehtaaria, Keski-Suomessa 75 hehtaaria tai Pohjois-Suomessa 100 hehtaaria ja työskentelet omassa metsässäsi, vakuutusvelvollisuutesi on syytä selvittää.

Jos et ole vakuutusvelvollinen, mutta työpanoksesi täyttää vakuuttamisen edellytykset, voit ottaa vapaaehtoisen MYEL-vakuutuksen sekä Melan työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen ja turvata siten työtäsi. Pakolliseen MYEL-vakuutukseen kuuluu aina myös työtapaturma- ja ammattitautivakuutus, joka korvaa metsätöissä sattuneiden tapaturmavammojen ja ammattitautien hoidon. Työajan tapaturmavakuutuksen rinnalle voit ottaa myös vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen. Vapaa-ajan vakuutus korvaa yksityistalouden töissä ja vapaa-ajan harrastuksissa sattuneita tapaturmia. Vakuutusmaksut ovat verovähennyskelpoisia.

Ota yhteyttä Melaan ja hoida vakuutuksesi kuntoon

Neuvomme mielellämme, miten saat metsänomistuksesi kartuttamaan työeläkettäsi ja varmistamme kanssasi, että saat myös tapaturmavakuutuksesi kuntoon. Voit tutustua vakuutuksiin ja työtulolaskuriimme myös nettisivuillamme.

Mela kartoittaa metsänomistajien vakuutuksia

Mela valvoo vakuuttamattomia metsänomistajia. Lähestymme kirjeitse ja puhelimitse metsänomistajia, joilla on hallinnassaan metsää, muttei MYEL-vakuutusta. Kuulut pakollisen MYEL-vakuutuksen piiriin silloin, kun omistat tietyn määrän metsää ja työskentelet omassa metsässäsi.

Lisätietoja

Asiakaspalvelu puh. 029 435 2650

Vakuutusasioiden tiiminvetäjä Leena Vehkomäki puh. 029 435 2236

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö