Ohita valikko

Melassa käynnissä sukupolvenvaihdos

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melan valtuuskunnan kokous 8.12.2022 oli nykyisen toimitusjohtajan Päivi Huotarin viimeinen valtuuskunnan kokous.

Valtuuskunta kiitti Huotaria pitkäaikaisesta ja menestyksekkäästä työstä Melan ja Melan asiakkaiden hyväksi 18 vuotisen toimitusjohtajakautensa aikana.

– On ollut hienoa saada tehdä työtä nämä vuodet asiakkaidemme sosiaaliturvan eteen. Palvelumme maatalousyrittäjille ovat kaudellani vahvistuneet Välitä viljelijästä -projektin ja lomituksen myötä. Asiakaskuntamme on täydentynyt tieteen ja taiteen harjoittajilla, kertoo Huotari.

Tulevaisuuteen luottaen toimintoja kehittäen

Vuoden 2023 alkupuolella Melan toimitusjohtajan tehtävät haltuun ottava Heli Backman kertoi, että sukupolvenvaihdos Melan toiminnassa on käynnistynyt laajemmaltikin. Melassa on uusi ylilääkäri, Esa Koskinen sekä uudet yksiönpäälliköt Pauliina Ripatti ja Sanna Helve-Tuomainen suurimmissa etuusyksiköissä.

– Meillä on tällä uutta asiantuntijuutta, mutta myös vahvaa pitkäaikaista kokemusta turvaamassa asiakkaidemme arkea ja hyvinvointia, toteaa Backman.

Melan uuden strategian valmistelu aloitetaan ensi vuoden alkupuolella yhdessä sidosryhmien ja henkilöstön kanssa.

– Tulevaisuuteen luottaen tulemme käymään entistä tarkemmin läpi toimintaamme ja keskeinen tavoitteemme on entistä parempi asiakaskokemus, linjaa Backman.

Maatalouden haasteet jatkuvat

Maatalousyrittäjien elinkeinon haasteelliset ajat näyttävät jatkuvan.

– Maatalousyrittäjien jaksamisen ja työkyvyn tukemiseksi on yhdistettävä voimat ja tehtävä monipuolista yhteistyötä. Erityisesti varhaisen välittämisen työhyvinvointipalvelujen jatkon turvaaminen on tärkeää varmistaa seuraavalla hallituskaudella, pohtii Backman.

Myös jaksamisen kannalta välttämättömien lomituspalvelujen saatavuus ja oikea-aikaisuus on varmistettava yrittäjien tukemiseksi. Mela auttaa uusia ja osittain vielä yhdistyviä lomituksen paikallisyksiköitä muutostyössä palvelujen sujuvoittamiseksi ja toiminnan tehostamiseksi.

Etuuskäsittelyn tehostaminen asiakaskokemuksen parantamiseksi

Uudet yksikönpäälliköt esittelivät toiminnan tehostamiseksi jo tehtyjä etuuskäsittelyn muutoksia ja tulevia suunnitelmia.

– Tapaturmayksikön muutosmatka on alkanut kesällä. Olemme keskittyneet työn sujuvoittamiseen ja tarpeettomien työvaiheiden karsimiseen, avaa tapaturmayksikön päällikkö Sanna Helve-Tuomainen. Tehtyjen toimenpiteiden myötä tapaturmakorvausten käsittelyajat ovat lyhentyneet.

– Myös eläke-etuuksien käsittelyajat ovat lyhentyneet uuden eläke- ja vakuutusjärjestelmän käyttöönoton ja tehtyjen etuuskäsittelyn työvaiheuudistusten myötä, iloitsee eläkeyksikön päällikkö Pauliina Ripatti.

Lisätietoja  
johtaja Heli Backman, puh. 040 825 9760

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö