Ohita valikko

Mela maatalousyrittäjien tukena

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melan valtuuskunnan kokouksessa  2.12.2021 toimitusjohtaja Päivi Huotari kertoi, että maatalousyrittäjien kasvavat haasteet näkyvät jo Välitä viljelijästä -projektissa. Koronatilanteessa korostuu lomituspalvelujen turvaaminen.

Koronatilanne haastava

Talousongelmien lisäksi vaikeutunut koronatilanne on lisännyt maatalousyrittäjien huolta. Maksuaikapyynnöt ovat lisääntyneet ja Välitä viljelijästä -projektityöntekijöiden apua tarvitaan entistä haastavammiksi käyneissä tilanteissa. Välitä viljelijästä -projektille on luvattu jatkorahoitusta ensi vuoden valtion budjettiesityksessä, mutta vakinaistamisen arviointi on edelleen auki, toteaa Huotari.

Tukea kuorman purkamiseen

Maatalousyrittäjien jaksamisen tukemiseksi ja työkyvyn ylläpitämiseksi Välitä viljelijästä -projektin toimenpiteet on pyritty pitämään saatavilla myös korona-aikana. Hyvinvointitapahtumat ja projektityöntekijöiden apu on tuotu lähelle yrittäjiä myös sähköisin välinein ja virtuaalisten tapaamisten merkeissä.
– Uudet työkykykoordinaattoripalvelut tuntuvat tulevan todelliseen tarpeeseen, kertoo Huotari.

Lomituspalvelujen kehittäminen etenee

Mela tukee käynnissä olevia lomituksen paikallisyksiköiden yhdistymisiä tukihankkeen avulla. Hankkeessa yksiköille tarjotaan työkaluja muutoksen läpivientiin ja palvelujen kehittämiseen. Tavoitteena on löytää yhdessä parhaat käytännöt ja tarjota vertaistukea muutoksen johtamiseen.

Tulevat lomitusyksiköt toimivat laajoilla maantieteellisillä alueilla. Hankkeessa on kehitetty monipaikkaisuuteen perustuvaa toimintamallia ja asiakaspalvelua. Myös lomittajien saatavuuden ja ammattitaidon varmistamiseen on etsitty ratkaisuja.
– Otamme myös asiakkaat mukaan palvelujen kehittämiseen. Lomituksen uusi tietojärjestelmä on tarkoitus ottaa käyttöön uuden lain astuessa voimaan vuonna 2025. Tuleva kyselymme kartoittaa asiakkaiden toiveita toimintaan ja sähköisiin palveluihin liittyen, kertoo lomitus- ja työkykypalveluista vastaava johtaja Päivi Wallin.

Lisätietoja  
toimitusjohtaja Päivi Huotari, Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela, p. 050 500 4514

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö