Ohita valikko

Maatalousyrittäjien Mela-turvaa jo 50 vuotta

Melan perustehtävä asiakkaidensa eläke- ja tapaturmavakuuttajana sujui päättyneen vuoden aikana mallikkaasti.

– Saimme lyhennettyä sekä vakuutus- että etuusasioiden käsittelyaikoja merkittävästi. Erityisen tärkeä tapaturmakorvausten käsittelyaika olikin kolmanneksen edellisvuotta lyhyempi, iloitsi Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melan toimitusjohtaja Päivi Huotari Melan valtuuskunnan kevät- ja tilinpäätöskokouksessa Espoossa 11.4.2019.

Mela-turvaa kehitetty aktiivisesti

Mela-turvan kattavuutta on kehitetty vuosien kuluessa vastaamaan entistä paremmin tilojen tosielämän tarpeisiin. Mela on antanut laajan asiantuntemuksensa tähän kehittämistyöhön. Mela-turvassa tärkeitä virstanpylväitä ovat olleet eläkevakuuttaminen vuodesta 1970 lähtien, luopumisjärjestelmät 1974, tapaturmavakuuttaminen 1982, emäntien yhtäläinen työtulo 1983, ryhmähenkivakuutus 1989, Mela-sairauspäiväraha 1991 ja lomituksen ohjauksen siirtyminen Melan hoidettavaksi vuodesta 1997 lähtien.

Juhlavuoden kunniaksi Mela tiedottaa aktiivisesti Mela-turvan kattavuudesta ja sen kehittymisen vaiheista. Voit seurata tiedotusta netissä ja some-kanavissamme.

Juhlaristeily asiakkaidemme arvokkaan työn kunniaksi

Mela-turva on osaltaan tukenut maatalousyrittäjien raskasta työtä ja kotimaista ruokaturvaa. Haasteelliset tuotanto-olosuhteet ja alhaiset tuottajahinnat ovat hankaloittaneet maatalousyrittäjien elämää jo useiden vuosien ajan ja siinä mielessä ei ole syytä juhlaan. On kuitenkin tärkeää myös säilyttää tulevaisuudenusko ja juhlistaa yhdessä sitä arvokasta työtä, jota maatalousyrittäjien juureva joukko tekee kaikkien suomalaisten eteen.

– Kutsumme kaikki alkutuotannon MYEL-vakuutetut viljelijät, karjatilalliset, kalastajat, poronhoitajat ja metsänomistajat kanssamme hyvinvointiteemaiselle juhlaristeilylle marraskuussa. Käythän ilmoittautumassa nettisivuillamme, kannustaa toimitusjohtaja Huotari.

Varhainen välittäminen auttaa uupuvia yrittäjiä

Melan varhaisen välittämisen toiminnan tavoitteena on tunnistaa asiakkaidensa työhön liittyviä riskitekijöitä ja pienentää työkyvyttömyyden riskiä. Välitä viljelijästä verkosto yhdessä maatalouden kriisipaketin yhteydessä käynnistetyn projektin ja maakunnallisten hanketyöntekijöiden kanssa auttavat uupumisuhan alla olevia yrittäjiä.

– Avun vastaanottamisen kynnys on tehty mahdollisimman matalaksi. Apua ja ratkaisuja tilanteisiin etsitään yhdessä yrittäjän kanssa hänen tarpeistaan ja kokonaistilanteesta lähtien, ei erilaisten järjestelmien näkökulmista. Tämä on osoittautunut hyvin toimivaksi tavaksi, toteaa Huotari.

Jatkamme toimintamme kehittämistä asiakkaidemme parhaaksi

Mela panostaa lomituspalveluiden toimivuuden varmistamiseen yhdessä lomituksen paikallisyksiköiden kanssa voimassa olevan lainsäädännön antamissa raameissa. Haastetta tilanteeseen tuo alueittain pula osaavasta lomittajatyövoimasta. Lomituksen mahdollinen uudistaminen jää uuden hallituksen linjattavaksi.

– Jokaisen melalaisen työtä ohjaa sama tavoite – asiakkaiden palveleminen – joka kiteytyy visiossamme ”Turvaamme arkeasi, tuemme työtäsi”, lupasi Huotari.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Päivi Huotari, Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela, puh. 050 500 4514

Lue vuosikertomuksestamme millainen oli Melan vuosi 2018 

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö