Ohita valikko

Luopumistuen täydennysosaan ja lapsikorotukseen ylimääräinen indeksikorotus vuodelle 2022

Eräisiin kansaneläkeindeksiin sidottuihin etuuksiin, kuten luopumistuen täydennysosaan ja lapsikorotukseen tulee ylimääräinen 3,5 prosentin indeksikorotus ajalle 1.8.–31.12.2022. Indeksitarkistuksen tavoitteena on turvata pienituloisten eläkkeen- ja etuudensaajien maksukykyä inflaation kiihtyessä.

Ylimääräinen korotus koskee suurinta osaa kansaneläkeindeksiin sidottuja etuuksia ja rahamääriä, muun muassa luopumistuen täydennysosaa ja lapsikorotusta sekä Kelan maksamia kansaneläkkeitä, perhe-eläkkeitä ja takuueläkkeitä. Lisäksi muun muassa sairausvakuutuslain mukaista sairauspäivärahaa, erilaisia lastenhoidon tukia sekä työttömyyden perusteella maksettavia etuuksia ja opintorahaa tarkistetaan 1.8. alkaen. Normaalisti kansaneläkeindeksi tarkistetaan vuosittain vuodenvaihteessa.

Ylimääräinen indeksikorotus ei koske työeläkeindeksiin sidottuja etuuksia. Työkyvyttömyyseläkkeen saajien minimiansiorajaan korotus kuitenkin vaikuttaa. Minimiansioraja nousee, koska se on sidottu Kelan takuueläkkeen määrään. Uusi minimiansioraja 1.8.2022 alkaen on 885,63 euroa kuukaudessa.

Mela tekee tarkistuksen maksettaviin etuuksiin automaattisesti eli etuuden tai eläkkeen saajan ei tarvitse itse hakea korotusta.

Lue lisää Sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteesta: Sosiaaliturvaetuuksiin ylimääräinen indeksikorotus vuodelle 2022 

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö