Ohita valikko

Kerro tarinasi lomituksesta 50 vuoden varrelta

Suomen ainutlaatuinen maatalouslomitusjärjestelmä täyttää 50 vuotta 1.4.2024.

Juhlavuoden kunniaksi Mela julkaisee kyselyn Tempaavia tarinoita lomituksesta. Kyselyn tavoitteena on tuoda näkyvyyttä lomituspalvelujen juhlavuodelle sekä maatalousyrittäjien ja maatalouslomittajien työn tärkeydelle. Kysely on auki 30.6.2024 asti.

Kuten maatalous, myös lomituspalvelut ovat muuttuneet valtavasti näiden 50 vuoden aikana. Esimerkiksi vuosilomapäiviä oli aluksi vain 6, nyt niitä on 26. Lomituspalveluiden alkuaikoina lomittajat tekivät myös kotitaloustyöt, nyt lomittajan tehtävät on rajattu tarkasti vain sitoviin päivittäisiin kotieläinten hoitotöihin.

Jaa oma tempaava tarinasi

Jaa sinä nyt oma jännittävä, mielenkiintoinen tai hauska tarinasi tai muistosi lomituspalveluista vuosien varrelta. Näin jätät jälkesi historiaan ja muistutat myös uusia maatalousyrittäjiä siitä, kuinka ainutlaatuinen ja tärkeä palvelu lomitus on. Tarinoita voivat jättää kaikki, jotka ovat olleet tekemisissä lomituspalveluiden kanssa vuosien varrella.

Jätä oma tempaava tarinasi: Tempaavia tarinoita lomituksesta

Julkaisemme tarinoita nettisivuillamme: mela.fi/lomitus50 sekä sosiaalisen median kanavillamme. Tavoitteenamme on myös koota tarinoista lomituksen 50-vuotisjulkaisu juhlavuoden lopussa.

Voit jakaa tarinasi omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Voit myös halutessasi jättää meille kyselyn kautta yhteystietosi. Jos tarinasi julkaistaan, lähetämme sinulle yllätyspalkinnon, mikäli meillä on yhteystietosi. Yhteystietoja ei yhdistetä tarinoihin, vaan niitä käytetään ainoastaan palkintojen postittamiseen.

Lisätietoja
asiantuntija Marketta Ahlsten, puh. 029 435 2265, marketta.ahlsten(at)mela.fi

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö