Ohita valikko

Eläkkeiden maksupäivät 2022 ja vuosi-ilmoitukset eläkkeensaajille

Kaikille Melasta eläkettä saaville postitetaan vuodenvaihteessa vuosi-ilmoitus. Ilmoitukset ovat perillä viimeistään tammikuun alussa.

Vuosi-ilmoituksessa kerrotaan vuonna 2021 maksettu eläke ja eläkkeen määrä vuodelle 2022.

Vuosi-ilmoitusten mukana saapuu liite, jossa on tietoa muun muassa indeksikorotuksista ja eläkkeen rinnalla työskentelemisestä. Liitteet voit lukea myös nettisivuiltamme sivulta Vuositiedotteet.

Eläkkeen maksupäivät 2022

Maksamme eläkkeet aina kuukauden toisena pankkipäivänä.

Vuonna 2022 eläkkeiden maksupäivät ovat

tiistai 4.1.
keskiviikko 2.2.
keskiviikko 2.3.
maanantai 4.4.
tiistai 3.5.
torstai 2.6.
maanantai 4.7.
tiistai 2.8.
perjantai 2.9.
tiistai 4.10.
keskiviikko 2.11.
perjantai 2.12.

Hae eläkkeen rinnalla karttunut eläke maksuun

Oletko työskennellyt vanhuuseläkkeen rinnalla? Muista hakea eläkkeen rinnalla karttunut uusi eläke maksuun. Eläkkeen rinnalla karttunutta uutta eläkettä ei makseta sinulle automaattisesti, vaan sinun tulee itse hakea eläkettä. Voit hakea eläkkeen maksuun, kun saavutat eläkevakuuttamisen yläikärajan.

Kun työskentelet työkyvyttömyyseläkkeen rinnalla, siitä karttuu sinulle uutta eläkettä. Työkyvyttömyyseläkkeesi muuttuu automaattisesti vanhuuseläkkeeksi. Eläkkeen aikana karttunut uusi eläke ei kuitenkaan tule mukaan automaattisesti, vaan sitä pitää erikseen hakea.

Myös omaishoidosta karttuu eläkettä. Mela maksaa myös omaishoitajan työstä karttuneen eläkkeen, jos sinulle maksetaan jo valmiiksi Melasta eläkettä.

Voit hakea eläkkeen rinnalla karttunutta eläkettä ottamalla meihin yhteyttä asiointipalvelun viesti-toiminnallisuudella tai suojatulla sähköpostilla. Voit lähettää myös vapaamuotoisen allekirjoitetun hakemuksen postitse.

Ohita sosiaalisen median syöte

Tästä puhutaan nyt @Melaviestinta

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö