Ohita valikko

Melalle annettu palaute ja henkilötietojen käsittely

EU:n tietosuoja-asetus edellyttää, että saat tiedon siitä, miten henkilötietojasi käsitellään Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melassa, kun annat Melalle palautetta.

Miksi ja millä perusteella henkilötietojasi käsitellään Melassa?

Henkilötietojasi tarvitaan palautteen käsittelemiseksi ja vastauksen antamiseksi sinulle. Ilman henkilötietojasi Mela ei voi kertoa sinulle, mihin palautteesi on johtanut, eikä vastata esittämiisi kysymyksiin. Kun ilmoitat henkilötietojasi palautteen antamisen yhteydessä ja pyydät Melalta vastausta palautteesi johdosta, suostut siihen, että Mela käsittelee henkilötietojasi tätä tarkoitusta varten.

Mela käsittelee henkilötietojasi suostumuksesi perusteella. Palautteen antamisen yhteydessä antamiasi tietoja ei käytetä Melassa muihin tarkoituksiin. Mela ei hanki sinua koskevia tietoja muilta eikä myöskään luovuta tietojasi muille ilman suostumustasi. Voit halutessasi myöhemmin peruuttaa antamasi suostumuksen.

Sinulla on oikeus tarkistaa tietosi

Sinulla on oikeus saada tietää, mitä tietoja sinusta on tallennettu Melan rekistereihin. Voit saada jäljennöksen henkilötiedoistasi. Voit pyytää epätarkkojen ja virheellisten henkilötietojen oikaisemista. Voit myös täydentää puutteellisia henkilötietojasi, jos sillä on henkilötietojen käsittelytarkoituksen kannalta merkitystä.

Muita henkilötietojen käsittelyyn liittyviä oikeuksia

Voit pyytää, että palautteessa antamasi henkilötiedot poistetaan Melan rekisteristä. Lisäksi voit pyytää Melaa rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä, jos ne ovat mielestäsi virheellisiä tai niitä käsitellään lainvastaisesti. Tällöin Mela voi käsitellä tietojasi vain sinun suostumuksellasi tai tietosuoja-asetuksen erityisesti mainitsemiin tarkoituksiin.

Henkilötietoja koskevat pyynnöt ja valitusoikeus

Henkilötietoja koskevan pyynnön tekeminen ja vastauksen saaminen on yleensä maksutonta. Jos Mela ei toteuta pyyntösi perusteella henkilötietojasi koskevia toimenpiteitä, saat ilmoituksen asiasta viimeistään kuukauden kuluessa. Jos pyyntöäsi ei voida toteuttaa, Mela kertoo syyn.

Jos olet tyytymätön Melan ratkaisuun henkilötietojasi koskevassa asiassa tai jos katsot, että Mela ei noudata EU:n tietosuoja-asetusta sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä, sinulla on oikeus valittaa asiasta tietosuojavaltuutetulle.

Henkilötietojesi säilyttäminen

Palautteessa ilmoittamiasi henkilötietoja säilytetään yleensä vuoden ajan palautteen antamisesta.

Rekisterinpitäjä

Mela on palautteen antamisen yhteydessä ilmoitettujen tietojen rekisterinpitäjä.

Melan tietosuojavastaavan yhteystiedot

Lähetä suojattua sähköpostia Melan internetsivujen kautta. Voit myös soittaa Melan vaihteeseen 029 435 11.

Lue lisää tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä Melassa

Ota yhteyttä

Soita asiakaspalveluumme 029 435 2650

Lähetä suojattua sähköpostia

Hae Mela-asiamiestä

Välitä viljelijästä -yhteystiedot

Anna palautetta

Jätä yhteydenottopyyntö